13:05 13 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.24
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Klaus Iohannis

  Se confirmă: Iohannis urmează un plan - anunț care poate destabiliza

  © AFP 2018 / PHILIPPE HUGUEN
  PSD Romania
  Sa primesc un link scurt
  264681

  Nu se poate justifica decât prin "planul" președintelui de a decredibiliza guvernul, anunțul lui Iohannis nu are altă valență decât una destabilizatoare.

  BUCUREȘTI, 22 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Scriam într-o analiză anterioară că singura cale a lui Iohannis de a-și asigura victoria împotriva "mașinii de vot" a PSD este destabilizarea. Destabilizarea guvernului, desigur — ceea ce va însemna și ajungerea la guvernare a unui premier dorit de președinte, la loc de frunte fiind Dacian Cioloș, teorie susținută și de cunoscutul senator liberal (disident) Daniel Zamfir.

  Evident, imediat au apărut acuzațiile „manipulare, minciună, aiureli etc.". Dar, la puțin timp după ce am publicat analiza, a urmat conferința lui Iohannis. Azi, la ora 18, oră cu care ne obișnuise Băsescu…

  Iohannis a vorbit de fonduri europene, o problemă asupra căreia a tras atenția și Corina Crețu. Dar o chestiune care nu prea mai interesează populația… fiidcă nu mai crede în așa ceva. Nu, în mod evident, conferința a avut un alt scop — și unul singur: lansarea mesajului (din) final, și anume o întrebare care pur și simplu înfiorează:

  "Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?" — a spus Klaus Iohannis, după care și-a luat rămas bun de la presă. Final dramatic, de un teatralism evident, special creat pentru a pune accentul pe această ultimă idee forță: Guvernul nu va mai avea bani de pensii și salarii până la finele anului.

  Desigur, declarația lui Iohannis se dorește a se corobora cu problemele Pilonului 2 — reale sau numai de comunicare — dar și cu o limită a expunerii vajnicului ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, fără dubii demnitarul cel mai asediat în totalul acestui an și jumătate.

  În același timp, atitudinea lui Iohannis, nefirească — domeniul în cauză nefiind în atribuțiile președintelui — vrea să arate îngrijorarea maximă față de stabilitatea financiară a populației.

  Pe de altă parte, Iohannis nu a venit cu suportul opiniilor unor specialiști în domeniu, care să certifice profesional problemele cu "banii pentru pensii și salarii". Și atunci?…

  Atunci rămâne ceea ce am scris mai devreme — e o conferință care nu se poate justifica decât prin "planul" președintelui de a decredibiliza guvernul, deci de a produce o destabilizare. Da, anunțul lui Iohannis nu are altă valență decât una destabilizatoare.

  Veți întreba dacă e o dovadă de inconștiență? Sau poate de ceva mai grav? Vă dau un singur răspuns: nu-l întrebați pe Ludovic Orban. Cine știe ce mai face…

  Tematic

  Exploziv! Sarcina lui Iohannis: să slăbească naţiunea română şi statul român
  Iohannis la întrevederea cu Dăncilă a amintit despre liniile roșii
  Pleșoianu îi aplică un "tratament terapeutic" lui Iohannis: "Vă vindecă temporar"
  Scandalul momentului: Iohannis va fi obligat să ceară demisia lui Orban
  Alertă: La PSD de dezbate Suspendarea lui Iohannis!
  Dăncilă, foc automat asupra lui Iohannis. I-a dat cu cifrele în cap!
  Gata, Dragnea nu mai suportă: Acuzație gravă după atacul lui Iohannis! Vine suspendarea?
  Tagurile:
  destabilizarea, confirmare, scop, Klaus Iohannis, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei