15:16 18 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD17.30
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Elena Udrea

  „Udrea a fost şi va rămâne un mare pericol pentru Sistem şi trebuie neutralizată"

  © AP Photo / Bogdan Stamatin/MEDIAFAX FOTO
  PSD Romania
  Sa primesc un link scurt
  91410

  Apar declaraţii şocante şi contradictorii după decizia de astăzi a instanţei care a condamnat-o definitv la şase ani de închisoare cu executare.

  BUCUREŞTI, 5 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Tabere împărţite, bucurii, tensiuni şi dezvăluiri şocante. Iată care este tabloul zilei după pronunţarea sentinţei definitive în Dosarul Gala Bute.

  Politologul Gelu Vişan, care recunoaşte, în aceste momente dificile, că îi este prieten, susţine că Elena Udrea este o victimă, o ţintă care trebuia sacrificată, iar despre asta se ştia de mult.

  „Ştiu că este nevinovată şi ştiu că este o victimă a Statului Paralel. Mai mult, din păcate, de când s-a ridicat unul de lângă mine şi mi-a spus: „Uită-te bine la ea, n-o s-o mai vezi cinci-şase ani", am ştiut că vor să o scoată ţap ispăşitor ca să scape ei şi să-şi justifice „independenţa procurorilor" şi „lupta anti-corupţie", a scris pe pagina sa de Facebook Vişan , care menţionează că de mulţi ani i s-a spus că decizia Sistemului este luată: Udrea va fi executată şi, dacă se poate, distrusă definitiv. Motivul îl reprezintă faptul că aceasta a devoalat Sistemul, ba, mai mult, i s-a opus, fiind primul om care a vorbit.

  „Elena Udrea a fost şi va rămâne un mare pericol pentru Sistem şi trebuie neutralizată", a precizat politologul.

  Avocata Ingrid Mocanu susţine, la rândul său, că soluţia în cazul Elenai Udrea era previzibilă şi că aceasta nu avea nici o şansă.

  „Soluţia Udrei era absolut previzibilă: Ionuţ Matei şi Sorina Popescu care au dominat clar mai timizii judecători cu frică de Sistem (chiar dacă ei înşişi nu erau „recrutaţi"). Nici o şansă pentru victimă… la revizuire, nici gând", a precizat Mocanu, care a promis că joi ne va spune şi soluţia la Dragnea, care este, însă, antamată.

  De cealaltă parte a baricadei — în ceea ce priveşte reacţia — se află judecătorul Cristi Danileţ, care spune că fostul ministru al Turismului este infractor.

  „Udrea: 6 ani cu executare în penitenciar. Hotărârea e definitivă. Asta înseamnă: infracţiunea s-a comis, probele adunate de DNA au fost legale şi temeinice, iar condamnatul este un infractor", a scris acesta pe Facebook. 

  Criticul literar Tudorel Urian a avut o reacţie deloc demnă de un bărbat.

  „Iar trebuie să rămână gravidă. N-am înţeles niciodată de ce, dacă ştia ce hobby-uri are pe lângă politică, nu s-a înscris în PSD de la bun început. Acolo avea imunitate absolută şi statut de înger neprihănit pentru toată viaţa", a scris acesta pe Facebook.

  Reamintim că, astăzi, completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în Dosarul Gala Bute, caz în care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a contestat o condamnare la 6 ani de închisoare cu executare, dată în primă instanţă.

  ÎCCJ a decis condamnarea definitivă a Elenei Udrea tot la 6 ani de închisoare cu executare.

  Tematic

  Sume uriașe: Ce garanţii a primit DNA de la Sebastian Ghiţă, Elena Udrea şi Dan Adamescu
  Elena Udrea, avertisment total pentru Băsescu și Kovesi: "O va face să plătească!"
  Cacealmaua Elena Udrea – înșelăciunea care schimbă soarta Laurei Kovesi
  Efect neaşteptat: Dezvăluirile lui Ghiţă au transformat-o pe Udrea în martir
  Tagurile:
  reacții, condamnare, Elena Udrea, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei