13:25 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  PSD Romania
  Sa primesc un link scurt
  7592171

  În dosar apare și numele lui Dacian Cioloș, iar cei de la USR sunt vizați și ei de acuzații grave - poate însemna finalul carierei lui Ludovic Orban

  BUCUREȘTI, 25 iul — Sputnik, Evan Răutu. "Partidul Naţional Liberal este acuzat de fraudă fiscală, iar USR are dosar la Parchet pentru alegerile locale cu posibilă extindere pentru alegerile parlamentare", a anunțat azi postul Antena 3.

  Conform sursei citate, Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat Direcţia Generală Antifraudă pentru că PNL ar fi facturat de mai multe ori acelaşi serviciu în campanile electorale.

  Știrea Antena 3 a fost precedată de o dezvăluire a LuJu.ro, care prezenta, pe 8 iulie a.c., un document al AEP, mai precis un Raport de control al instituției, realizat în martie 2017, în care sunt sesizate neregulile respective.

  "Pe langă multe ilegalități depistate, controlul a reținut că partidul (PNL) a plătit sume imense unor entități media: SC GMP Advertising SRL (pentru campanie electorală în favoarea lui Dacian Cioloș de susținere a acestuia pentru funcția de prim ministru), tipărire de materiale electorale etc", scrie Luju.ro, care completează — "Controlul a reținut că au fost facturate zeci de filiale ale PNL, cu sume consistente, pentru câte un material electronic de campanie".

  În urma acestei dezvăluiri, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a adresat două întrebări președintelui AEP, Daniel Barbu, cu privire la sancțiunile dispuse de AEP în urma consatatării neregulilor — și dacă au fost sesizate organele abilitate.

  "Care au fost sancţiunile dispuse de către reprezentanţii AEP cu privire la faptul că în baza mai multor contracte de Prestări Servicii încheiate între filialele PNL şi o firmă privată a fost prestat un serviciu unic, dar au fost emise 5 facturi distincte (…) urmărindu-se astfel eludarea aplicării normelor referitoare la rambursarea cheltuielilor (…)", a întrebat oficial Dragnea, de la tribuna Camerei.

  În plus, pentru faptul că a fost modificat conţinutul facturilor, Dragnea întreabă și dacă au fost sesizate organele de urmărire penală.

  "La ce dată au fost sesizate organele de urmărire penală de către AEP, potrivit art. 291 alin. (1) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, republicată, cu privire la modificarea conţinutului facturilor emise de către o firmă privată, în baza unui Contract de Prestări Servicii încheiat cu filialele PNL, facturi depuse iniţial în vederea rambursării cheltuielilor de către AEP?", a întrebat Liviu Dragnea pe 10 iulie.

  Menționăm că în același dosar dezvăluit de Luju.ro —  precum și în întrebările lui Liviu Dragnea — apare și USR (inclusiv în forma inițială USB), care sunt vizaţi de acuzații de finanţare ilegală. "Membrii AEP susțin că au facut plângere la Parchet și au fost anunțați ca s-a deschis dosarul penal 50/2018", menționează Antena 3. Întrebările lui Liviu Dragnea pot fi citite pe site-ul Camerei Deputaților.

  Un singur comentariu — este clar că în fața unei asemenea situații, în care avem un raport al AEP neanulat în baza unor contestații depuse la timp, Ludovic Orban primește o lovitură extreme de puternică — putând însemna finalul carierei sale de președinte al PNL. Sunt și alte întrebări — privind complicități, dar și cu privire la AEP — care nu a sesizat din timp autoritățile competente.

  Tematic

  Dăncilă a luat la rost PNL, USR și PMP. Declarație-șoc în Parlament
  Liviu Pop: „PNL, USR şi baronii manualelor sunt foarte trişti"
  PNL - făcut de rușine chiar înaintea aniversării - dezvăluire incredibilă din interior
  Codrin Ștefănescu face praf PNL - s-a dezlănțuit, e fără drept de apel!
  Ruptură totală în PNL: „Orban și Cîțu distrug partidul”. Iată de ce
  Tagurile:
  fraudă fiscală, alegerile locale, dosar, acuzații, PNL, USR, Ludovic Orban, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei