08:47 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Liviu Dragnea

  PSD - în trei cuvinte: Eleganță, Umilință, Ipocrizie

  © Photo: Facebook / Liviu Dragnea
  PSD Romania
  Sa primesc un link scurt
  777120

  S-a terminat sau reîncepe? Depinde de ce a învățat Liviu Dragnea din acest incident - dar și alți lideri PSD. O scurtă privire asupra unui eveniment cel puțin ciudat.

  BUCUREȘTI, 21 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pe scurt, cel care a ieșit cu fruntea sus, meritând nu numai felicitări pentru victorie, dar și aprecierea din titlu, "eleganță", este Liviu Dragnea. Asta deoarece singurul vot dat în congres a fost cel de reconfirmare a încrederii, iar pentru Dragnea au votat marea majoritate dintre participanți. Iar "eleganța" se justifică prin două argumente principale: a cerut și a susținut libera exprimare a oricărei critici în CEx, iar în al doilea rând NU a fost de acord cu propunerea de vot pentru sancționarea Gabrielei Firea.

  Propunerea fusese făcută făcută de primarul sectorului 5, Daniel Florea, un lider care încearcă să iasă în evidență din postura de mai nou venit direct în funcții mari în PSD.

  Umilința aparține taberei puciștilor, care au pierdut la un scor mare, de partea lor fiind doar 8 până la 10 voturi, depinde de sursă. Iar Gabriela Firea a fost dublu umilită, atât prin înfrângere, cât și porin faptul că a fost "salvată" chiar de Liviu Dragnea.

  Ipocrizia aparține atât puciștilor, dintre care unii au întors armele, iar alții se declară "mulțumiți, că scrisoarea și-a atins scopul, a fost o discuție serioasă în PSD". Adică demisia lui Dragnea… ce a fost? Primul punct sau doar… așa, un motiv?…

  În plus, nici nu s-a terminat bine ședința, iar Firea a și reînceput contrele, chiar și pe o temă minoră: dacă au votat "contra" 8 sau 10 — de parcă asta ar conta pentru cineva în afară de ea.

  Un cuvânt merită spus pentru Olguța Vasilescu, dar mai ales pentru Codrin Ștefănescu, cel care a fost din nou trup și suflet în bătălie, adică acel "camarad" care nu te lasă la greu. Ceea ce se poate spune despre puțini oameni de azi în general, și din politică, în special. Și, să nu uită, spre deosebire se alții care-l lingușesc pe Dragnea, Codrin a fost cel care l-a înfruntat la un moment dat pe Dragnea, dar nu prin coterii, nu prin scrisori — ci deschis, în ședință.

  Pe scurt, Dragnea ar putea să tragă niște concluzii personale în privința apropiaților după acest CEx, mai precis cum era să fie lovit azi de unii care l-au tot lingușit — și a fost apărat de alții care s-au dovedit uneori incomozi, critici, dar corecți. Se poate comenta, pe Dragnea l-au lovit proprii lui lingușitori ipocriți, iar pe Firea — la fel, au trădat-o cei care i-au fost ligușitori ipocriți ani de zile.

  În final, rămâne întrebarea: ce s-a dorit cu acest "puci"? Ce ascunde el și poate fi adevăratul scop? Așa cum am mai scris, Liviu Dragnea are câteva poziții care par să deranjeze — și sigur nu sunt pe placul unor mari grupuri de interese. Ori, între timp, pe când PSD era ocupat cu acest scandal, s-au petrecut câteva evenimente. Despre unele s-a scris, altele urmează să iasă la iveală.

  Tematic

  Ședința PSD e inutilă, chiar acum Maior face cărțile la Washington - cu Fifor în față!
  Revoluție sau trădare în PSD? CEx URGENT vineri!
  Crescută de Vadim, Olguța e total nemulțumită de șovăiala CEx PSD
  Fost şef de stat: „Dragnea va pleca, dar către sfârşitul anului!"
  S-a confirmat: în timp ce Dragnea era atacat, din PSD s-a depus amendamentul trădării!
  În plin scandal, o veste excepțională pentru Dragnea!
  Rareş Bogdan şi Denise Rifai, reacţii euforice: „Dragnea, out!" şi „Bravo, PSD!"
  Politolog: „Dragnea - ţintă a Sistemului - are sprijinul meu"
  Problemă de ultimă oră pentru Liviu Dragnea - la momentul "potrivit"
  Tagurile:
  ședință CEx, PSD, Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei