19:14 23 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.03
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61

  Va fi greu să aduci oameni care n-au votat în primul tur să voteze în turul doi

  Radio
  Sa primesc un link scurt
  6021

  Antropologul Răzvan Dumitru a comentat pentru Sputnik rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și afirmă că în ciuda faptului că în turul doi se preconizează o luptă strânsă va fi dificil pentru Maia Sandu să mobilizeze electoratul care nu a participat la vot

  Răzvan Dumitru afirmă că rezultatul din primul tur a fost unul neașteptat la București, fiindcă era de așteptat ca Igor Dodon să obțină victoria fără a fi nevoie de un al doilea tur de scrutin.

  "E un rezultat surprinzător pentru mulți faptul că Igor Dodon nu a reușit să ia peste 50% din primul tur. Maia Sandu a obținut un rezultat destul de bun în pofida faptului că s-a înscris de puțin timp în cursa prezidențială și nu a fost o figură publică foarte activă în ultimii 2 ani. Igor Dodon și Andrei Năstase au fost purtătorii de mesaj anti-oligarhic mai puternic", a comentat antropologul Răzvan Dumitru.

  Acesta este de părere că în turul doi va fi o luptă destul de strânsă, chiar dacă Igor Dodon are 9-10 procente mai mult și se declară sceptic cu privire la șansele pe care Maia Sandu le are pentru a recupera diferența.

  "Sunt sceptic. Vor fi greu de convins votanții lui Dimitri Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru, rusolingvi care tradițional votează cu un partid mai pro-rus mai pro stânga decât un candidat proeuropean", a spus Dumitru.

  Autor: Răzvan Papasima  Reguli de utilizareCOMENTARII

  Știrile Zilei