11:50 21 Noiembrie 2017
În direct
  Dragoș Dumitriu
  © Sputnik / NICU GONCEAR

  Dragoș Dumitriu: România a devenit mai săracă decât era acum zece ani

  Radio
  Sa primesc un link scurt
  17213

  În cei zece ani de când România devenit stat membru al Uniunii Europene, gradul de sărăcie din România a crescut. Declarația a fost făcută de către analistul politic și jurnalistul Drgoș Dumitriu.

  Potrivit lui Dumitriu, România a ajuns într-o stare mai proastă decât era acum zece ani din motiv că aderarea țării la comunitatea europeană a fost negociată greșit din start. După un deceniu de la aderare, România a rămas fără peste 40 la sută din terenurile arabile, păduri și întreprinderi, toate acestea aparțin, acum, străinilor.

  Dragoș Dumitriu amintește că el este unul dintre cei doi deputați care în 2007 au votat împotriva aderării României la UE.

  "Negocierile au fost la acel moment o bătaie de joc, deși mulți euro-entuziaști considerau această aderare o speranță națională'', a declarat Dumitriu.

  Deși în statistici se atestă o creștere a PIB-ului, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel, mai spune Dumitriu. Gradul sporit de sărăcie devine atât de evident atunci când analizezi cum trăiește fiecare individ în parte.

  Autor: Tatiana Cebotari

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>
  Reguli de utilizareCOMENTARII

  Știrile Zilei