21:06 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Radio Sputnik Moldova
  © Sputnik / Rodion Proca

  Zăpada îmbâcsită de toxine pe marginea străzilor – un pericol pentru sănătate

  Radio
  Sa primesc un link scurt
  5321

  Zăpada murdară de pe marginea drumurilor este periculoasă pentru sănătatea oamenilor

  Grămezile de zăpadă murdară de pe marginea drumurilor ne pot pune viața în pericol, întrucât în aceasta se depozitează gazele de eșapament și deșeuri. O soluție ar fi, spun experții în domeniu, ca aceasta să fie scoasă înafara orașelor și să fie depozitată într-un loc special, așa cum se face în multe țări din Uniunea Europeană.

  Știut este faptul că odată cu topirea mormanelor de zăpadă, care nu mai are culoarea sa proprie — albă, ci deja capătă culoarea neagră, în aer sunt eliminate toate substanțele toxice pe care aceasta le-a acumulat.

  Reprezentantul Inspectoratului Ecologic de Stat Dumitru Osipov a declarat într-un interviu oferit pentru Sputnik Moldova că zăpada plină de toxine, atunci când se va topi, va polua râul Bâc.

  "Chișinăul e așezat pe coline, îndată ce se va topi zăpada, toate pantele vor fi spălate și totul se va scurge în râul Bâc și se va produce poluarea lui. De aceea, ar fi bine ca până la topire zăpezii, aceasta să fie scoasă din oraș", a declarat reprezentantul Inspectoratului Ecologic de Stat Dumitru Osipov.

  Chiar dacă iarna a luat o pauză, autoritățile nu ar trebui să-i urmeze exemplul, ci dimpotrivă, să profite de vreme bună și să caute o soluție, spune expertul.

  Autor: Radu Hatmanu

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>  Reguli de utilizareCOMENTARII

  Știrile Zilei