17:01 22 Aprilie 2018
Chişinău+ 22°C
În direct
  Irina Zatic
  © Sputnik / Miroslav Rotari

  Avortul nu este sigura soluție atunci când nu-ți dorești un copil

  Radio
  Sa primesc un link scurt
  5512

  Dacă o femeie este decisă să avorteze, nu mai poți s-o convingi să renunțe la această idee, însă sunt și firi mai nesigure, care au nevoie de un sfat, o încurajare din partea celor din jur pentru a lua decizia de a păstra copilul

  În cadrul unei emisiuni realizate în studioul Sputnik Moldova, am discutat cu președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, Irina Zatic, despre alternativele avortului. Ce le oferă statul, mediul înconjurător, familia sau prietenii, femeilor care rămân gravide și stau în fața deciziei de a naște sau nu.

  Irina Zatic spune că, "dacă o femeie este decisă să avorteze, ”nu mai poți s-o convingi să renunțe la această idee. Însă sunt și firi mai nesigure, care au nevoie de un sfat, o încurajare din partea celor din jur pentru a lua decizia de a păstra copilul. Pe de altă parte, și statul ar trebui să susțină financiar și nu doar tinerele mame. O soluție ar fi majorarea îndemnizațiilor acordate la nașterea unui copil. Susținerea familiilor cu mulți copii".

  Tânăra spune că” orice copil are dreptul să se nască. Există și posibilitatea de a-l da spre adopție. Sigur, sunt și aici unele riscuri. Mai ales în cazul adopțiilor internaționale, există riscul traficului de ființe umane sau de organe. Ar trebui transparentizat mai mult procesul de adopție în Republica Moldova și promovată adopția locală, în țară, pentru a monitoriza mai ușor modul în care este crescut și educat copilul adoptat".

  Republica Moldova trece printr-o criză demografică, iar condițiile economice și sociale actuale nu creează premise pentru depășirea ei. Este nevoie de o schimbare de atitudine și de politici.

  Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>  Reguli de utilizareCOMENTARII

  Știrile Zilei