01:53 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Eparhia de Tiraspol și Dubăsari.

  Prima și unica: în Transnistria se construiește o biserică de lemn

  © Sputnik / Ирина Ляхова
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  1402

  La mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul a fost sfințit locul pe care va fi înălțată prima biserică de lemn din Transnistria.

  TIRASPOL, 30 iul — Sputnik, Irina Leahova. La mănăstirea de călugări Sf. Ioan Botezătorul din Transnistria (raionul Râbnița) a fost pornită construcția unei biserici de lemn, au comunicat responsabili de la Eparhia de Tiraspol și Dubăsari. Biserica va deveni singurul exemplar de arhitectură bisericească de lemn din această eparhie.

  Anterior, la mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul a fost pusă temelia unei biserici de piatră, fiind executat un volum considerabil de lucrări pentru înălțarea acesteia.

  Тираспольско-Дубоссарская епархия
  © Sputnik / Ирина Ляхова
  Тираспольско-Дубоссарская епархия

  „Organizația de antrepriză care efectua lucrările de construcție a comis pe parcurs numeroase erori care s-au dovedit a fi imposibil de înlăturat. Ca urmare, s-a decis să fie demontați pereții bisericii care fuseseră deja ridicaţi și să fie turnat un nou fundament pentru o biserică de lemn de proporții mai mici", au menționat responsabilii de la Eparhie.

  La începutul acestei săptămâni, la mănăstire a fost adusă prima tranșă de material lemnos pentru viitorul locaș. Iar acum a avut loc ceremonia de sfințire a primului coronament al viitoarei biserici din lemn. Ritualul a fost oficiat de ajutorul starețului mănăstirii, arhimandritul Tadei.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei