09:29 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Întrunire internațională a tineretului ortodox, București

  Reuniune internațională: 2500 de tineri ortodocși se vor întruni la București

  © basilica.ro
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  8933

  Peste 2500 de tineri ortodocși se vor reuni la București. Evenimentul va avea loc la început de septembrie.

  BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Clericii din Bucureşti şi din judeţul Ilfov s-au întrunit joi, la Palatul Patriarhiei, pentru a discuta detalii despre întâlnirea internaţională a tineretului ortodox, care va avea loc în perioada de pe unu până pe patru septembrie în Capitală, informează basilica.ro

  Potrivit Radio Trinitas, Părintele Aurel Mihai, vicar eparhial, a explicat clericilor care va fi rolul lor în organizarea evenimentului de talie internaţională.

  ”În primul rând să fim bune gazde, să-i îndemnăm pe credincioșii noștri să înțeleagă că în perioada 1-4 septembrie, 2500 de tineri vor fi văzuți pe străzile Bucureștiului în locașurile de cult, dornici să cunoască viața religioasă a Capitalei noastre. De aceea vă îndemn ca să popularizați acest eveniment”, a declarat Părintele Aurel Mihai.

  Preasfințiții Episcopi-vicari patriarhali Varlaam Ploieșteanul și Ieronim Sinaitul şi a Preasfințitului Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, prezenți la reuniunea de informare, au adresat mulțumiri și îndemnuri clericilor prezenți de a implica cât mai mulți tineri la evenimentul din septembrie.

  La întrunirea din toamnă sunt aşteptaţi să participe peste 2500 de tineri cu vârste între 16 şi 21 de ani, din ţară şi din străinătate. Acesta este organizat de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor.

  Tematic

  Hotărârea BOR privind întrunirea internațională a tineretului ortodox
  Tagurile:
  capitala, ortodox, tineri, Radio Trinitas, basilica.ro, Varlaam Ploieșteanul, Ieronim Sinaitul, Timotei Prahoveanul, Aurel Mihai, Bucuresti, România


  Știrile Zilei