23:12 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni

  Au fost deshumate moaştele Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni (VIDEO)

  mitropolia.md
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  11602

  Astăzi au fost deshumat trupul vrednicului de pomenire Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, primul sfânt care va fi canonizat de către Biserica Ortodoxă din Moldova.

  CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, dimpreună cu membrii Sinodului BOM, au săvârșit deshumarea trupului, vrednicului de pomenire, Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, din cripta bisericii voievodale „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Căpriana, informează mitropolia.md 

  Mitropolitul a oficiat o Panihidă, împreună cu Președintele Comisiei pentru Canonizarea Sfinților din Moldova, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, soborul arhieresc din țara noastră și Preasfințitul Victor, Episcop de Arțâz, Vicar al Eparhiei de Odessa, Membru al Comisiei de Canonizare a sfinților din Ucraina.

  Mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni
  Mihail Bortă
  Mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni

  Ierarhii, preoții și credincioșii au înălțat necontenit rugăciuni timp de trei ore, cât a durat deshumarea. Racla cu trupul Mitropolitului Gavriil a fost purtată în procesiune împreujurul ctitoriei lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care a fost așezată în interiorul bisericii.

  Tomosul de canonizare a Mitropolitului Gavrill Bănulescu-Bodoni se va citi în data de trei septembrie, în timpul Sfintei Liturghii la Mănăstirea Căpriana.

  Tematic

  Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni va fi trecut în rândul sfinților
  Tagurile:
  Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni, Canonizare, Moaşte, Deshumare, Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei