21:46 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Brâul Maicii Domnului

  Brâul Maicii Domnului a ajuns în România

  oradesibiu.ro
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  30134

  Creștinii din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, de hramul Mânăstirii Râșca vor putea să se închine Brâului Maicii Domnului adus recent din Grecia.

  BUCUREŞTI 11 sept – Sputnik. Miercuri, 14 septembrie, în ziua prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci, Mănăstirea Râșca din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor își va sărbători tradiționalul hram de toamnă. Cu această ocazie a fost adus Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Volos – Grecia, informează agenția de știri basilica.ro.

  Secretarul mănăstirii Râșca, protosinghelul David Peniuc, a făcut un anunț către creștinii care vor veni în această zi la sfânta mănăstire.

  ”Cu deosebită bucurie, anunţăm că miercuri, 14 septembrie, de ziua Înălţării Sfintei Cruci, Sfânta Mănăstire Râşca îşi sărbătoreşte tradiţionalul hram de toamnă. Pentru a întregi bucuria acestor momente, ziua praznicului va fi înfrumuseţată prin prezenţa brâului Maicii Domnului adus din Grecia. Credincioşii se vor putea închina la sfintele moaşte şi se vor putea împărtăşi de binecuvântările şi vindecările izvorâte din racla cu brâul Maicii Domnului până în dimineaţa zilei de 16 septembrie 2016. Cu acest prilej, miercuri, 14 septembrie 2016, la ora 9:00, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen”, a menționar protosinghelul David.

  Brâul Maicii Domnului este cunoscut prin minunile de care s-au învrednicit numeroși bolnavi, vindecându-se chiar și de cancer, şi a ajutat să nască multor femei care nu puteau avea copii.

  De asemenea, alături de brâul Maicii Domnului se vor adăuga spre închinare papucelul Sfântului Ierarh Spiridon şi crucii în care se află prins un mic fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, odoare care se păstrează la Mănăstirea Râşca.

  Biserica Mănăstirii Râşca a început să fie zidită în anul 1542, în timpul domniei lui Petru Rareş. Mănăstirea Râșca mai este cunoscută și pentru extraordinarea pictură murală, chipurile zugrăvite pe ziduri fiind pictate potrivit canoanelor și a stilului bizantin.

  Tematic

  Mitropolitul îndeamnă la unitatea ortodocşilor din Moldova, Rusia și România
  Tagurile:
  Liturghie, Brâul Maicii Domnului, Mănăstirea Kato Xenia din Volos, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen, Râșca, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1248
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   124
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1163