05:20 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Părintele Calistrat

  Părintele Calistrat, despre ecumenism în termeni foarte duri (video)

  © Facebook / Parintele Calistrat
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  62581

  Părintele Calistrat a declarat că mișcarea ecumenistă abuzează de expansiunea prozelitistă și duce la convertirea ortodocșilor la alte idei religioase sau impunere de idei sincretist religioase, care relativizează puterea Duhului Sfânt și Adevarul despre singurul și unicul Dumnezeu și Hristos Cuvântul Întrupat.

  BUCUREȘTI, 18 feb — Sputnik. Părintele Calistrat a mai afirmat că cel care nu este capabil să priceapă „hățișurile rațional teologice, care pot rătăci pe oricare dintre drept măritorii creștini", trebuie să stea „treji și tari în Staulul Dreptei Credințe".

  În continuare clericul îi îndemană pe ortodocși să apere „prin rugă, post și credință tare Tezaurul Ortodoxiei, ancorat în Apostolicitate și Sobornicitate, luminat de Lumina Învățăturii Patristice și de Duhul Sfânt, prin lumina înțelepciunii de 2000 de ani".

  Vorbind despre ecumenism, părintele Calistrat a afirmat că acesta este „o făcătură de mâini și minți omenești, cu idei la început benefice dar fără rezultat, care în loc să scadă numărul de religii și să se convertească la Revelatia Supranaturală a Dogmei HRISTOLOGICE ȘI APOSTOLICE, a Dreptei Credințe Creștine din începuturi — Cruce, Moarte, Înviere și Cinzecime — mișcarea ecumenistă, a înmulțit numărul de religii care aderă la acest fenomen".

  Tematic

  Ce crede părintele Calistrat despre adevăratul scop al protestelor din București
  Tagurile:
  Declarații, Ecumenism, preot, Părintele Calistrat, Asia, Europa, România


  Știrile Zilei