16:22 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Papa Francesco

  Gest superb al Papei, lecție pentru Donald Trump și lumea întreagă

  © REUTERS / Tony Gentile
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  29211

  Vatican, către musulmani, creștini și lumea întreagă: ”Nimeni, nici o națiune sau popor, nu poate impune exclusiv înțelegerea sa asupra planetei”

  BUCUREȘTI, 3 iun — Sputnik. "Nimeni, nici o națiune sau popor, nu poate impune exclusiv înțelegerea sa asupra planetei" — aceste cuvinte înțelepte sunt parte a mesajului transmis de Vatican la începutul marii sărbători islamice a Ramadan-ului. Anul acesta, cardinalul Jean-Louis Tauran, omul numărul doi în ierarhia Vaticanului după Papa, a îmbinat mesajul de respect inter-religios cu invitația de unire a eforturilor pentru salvarea naturii, a planetei, "casa noastră comună". 

  Mesajul Vaticanului vine imediat după ce Donald Trump și-a anunțat decizia de a denunța Acordul de la Paris privind schimbările climaterice. Mesajul Vaticanului cheamă atât musulmanii, cât și creștinii să apere mediul și planeta. 

  Cardinalul francez Jean-Louis Tauran, președintele Consiliului pontifical pentru dialogul interreligios, a construit mesajul bazându-se pe o creație spirituală a papei Francisc, impresionanta enciclică "Laudato Si", scrisă în 2015, o adevărată rugăciune pentru viitorul planetei, pentru natură și viață în armonie între oameni și cu mediul — totul "creație a Atotputernicei Mâini a lui Dumnezeu".

  Anul acesta mesajul Vaticanului cu ocazia începutului Ramadanului serbează semicentenarul, prima dată fiind transmis în 1967. Anul acesta Vaticanul îi invită pe credincioșii celor două mari religii, ca și întreaga omenire, la un dialog "privind modul în care construim viitorul planetei".

  Tematic

  (VIDEO) Papa de la Roma le-a adresat un mesaj fermierilor români
  Doi români au luat masa cu Papa de la Roma Francisc
  Dispensă de la Papa pentru femeile care fac avort
  ISIS amenință: Papa Francisc ar putea fi ținta unui atac
  Papa Francis: „Lumea nu are nevoie de tineri care lâncezesc în fața ecranelor"
  Tagurile:
  Ramadan, Islam, Jean-Louis Tauran, Papa Francisc, Vatican


  Știrile Zilei