18:07 20 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Țarul Nicolae al II-lea și familia lui

  Declarație: Biserica Rusă este gata să susțină restaurarea monarhiei

  © Sputnik / РИА Новости
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  15590

  Biserica Rusă este gata să susțină orice demers îndreptat spre restaurarea monarhiei în Rusia atunci când societatea va fi pregătite de acest lucru

  BUCUREȘTI, 2 iul — Sputnik. Șeful departamentului sinodal al relațiilor externe bisericești, mitropolitul Ilarion a menționat beneficiile monarhiei, afirmând că Biserica ar putea fi gata să contribuie la dialogul pentru restaurarea formei monarhice de guvernare, în caz dacă va exista o astfel de decizie.

  „În interiorul Bisericii există oameni, grupuri de oameni care pledează pentru restaurarea monarhiei. Cred că în cazul în care societatea va fi gata pentru astfel de discuții, Biserica se va implica activ în dezbateri", a declarat ierarhul, sâmbătă, în cadrul emisiunii "Biserica și Lumea", de la postul de televiziune Rossia 24, comentând afirmațiile patriarhului georgian, Ilie al II-lea cu privire la posibilitatea restabilirii monarhiei în Georgia.

  În opinia mitropolitului Ilarion, „omul care este uns de preoți primește nu doar un mandat din partea alegătorilor Bisericii pentru conducerea statului, dar și o binecuvântare de la Dumnezeu, prin Biserica, pentru domnia sa, ceea ce este pe viață până, în momentul în care își va transmite puterea urmașului, fiind o formă care s-a recomandat pozitiv în istorie și care are mai multe avantaje față de diverse forme de guvernare prin alegeri".

  În același timp, el a subliniat că Biserica are o poziție neutră în raport cu orice forme de conducere a statului.

  "Biserica este loială față de orice putere atât timp cât puterea nu îndeamnă la acțiuni care sunt contrare moralei creștine", a subliniat mitropolitul.

  Tagurile:
  Țarul, Monarhie, mitropolitul Ilarion, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei