20:19 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  14721

  În Marea Britanie se înregistrează o explozie a cererilor pentru efectuarea ritualurilor de exorcizare, se arată într-un studiu publicat recent

  BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. În Marea Britanie se înregistrează o creștere spectaculoasă a cererilor pentru serviciile de exorcizare din cauza sporirii fluxului de migranți, scrie The Guardian, cu referință la un studiu.

  Publicația menționează studiul efectuat de cercetătorii organizației Teos, autorii căreia sunt îngrijorați de "modul în care este efectuată exorcizarea și de urmările acesteia". În special, britanicii folosesc exorcizarea în calitate de metodă alternativă de tratament.

  „Exorcizarea este un exemplul clasic al inițiativei binevoitoare care poate provoca vătămări grave. Aceasta riscă să devină un soi de violență spirituală, care trebuie să fie tratată ca o violență psihologică provocată victimei de membrii propriului grup religios", se spune în raport.

  Exorcizarea se bucură de cea mai mare popularitate la penticostali și migranți. În același timp organizațiile regatului încearcă să stabilească anumite reglementări ale ritualului exorcizării. În special, Biserica Anglicană a editat în anul 2012 un manual de „cele mai bune practici a izgonirii duhurilor rele".

  Tagurile:
  Biserica Anglicană, Ritual, Izgonire, Duhuri rele, Diavol, Exorcizare, Religie, Marea Britanie

  Știrile Zilei