13:02 28 Mai 2018
Chişinău+ 22°C
În direct
 • EUR19.73
 • USD16.85
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  Drumul Crucii la Ekaterinburg

  Peste 90 mii rușii au comemorat asasinarea familiei imperiale

  © Sputnik / Павел Лисицын
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  42360

  La Ekaterinburg a avut loc un Drum al Crucii cu participarea a peste 90 de mii de persoane în memoria familiei țariste asasinate de bolșevici

  BUCUREȘTI, 17 iul — Sputnik. Peste 90 de mii de persoane a participat luni la un Drum al Crucii la Ekaterinburg pentru a comemora 100 de ani de la asasinarea familiei țariste Romanov, anunță eparhia de Ekaterinburg.

  "În noaptea de 16 spre 17 iulie, la 100 de ani de la asasinarea sfintei familii țariste, în Ekaterinburg a avut loc un procesiune de pocăință de la locul asasinării până la locul în care au fost înhumate rămășițele — astăzi acolo este ridicată o mănăstire în cinstea mucenicilor familiei monarhice. Drumul Crucii a fost condus de arhierei. Potrivit unor estimări preliminare, la marș au participat peste 60 mii de persoane", se spune în comunicatul eparhiei.

  Drumul Crucii a început imediat după liturghia slujită de mitropolitul Aleksandr de Astana și Kazahstan.

  Drumul Crucii la Ekateriburg
  © Sputnik / Павел Лисицын
  Drumul Crucii la Ekateriburg

  În jurul orelor trei noaptea, după liturghie, credincioșii au început procesiunea pe ruta în care în 1918 au fost transportate cadavrele familiei imperiale.

  În decursul procesiunii pelerinii au fost ajutați de 25 grupe mobile alcătuite din preoți, surori de caritate și voluntari. Aceștia au împărțit credincioșilor apă și au oferit primul ajutor medical.

  Drumul Crucii la Ekaterinburg
  © Sputnik / Павел Лисицын
  Drumul Crucii la Ekateriburg

  Țarul Nicolae Alexandrovici Romanov a fost ultimul împărat rus care a fost marcată de o dezvoltare economică a Rusiei, dar și de o ascensiune a mișcărilor revoluționare, care au culminat cu revoluțiile din 1905-1907 și 1917. În timpul domniei sale, politica externă rusă a fost caracterizată prin expansiune în Asia, război cu Japonia, precum și participarea în blocul Antantei în primul război mondial. Acesta a renunțat la tron în urma revoluției din februarie 1917, fiind arestat împreună cu toată familia și exilat în Tobolsk. A fost executat în noaptea de 17 iunie 1918 la Ekaterinburg în subsolul casei inginerului Nicolae Ipatiev, împreună cu toată familia, Alexandra Fiodorovna, copii și servitori. A fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă pe 20 august 2000.

  Drumul Crucii la Ekaterinburg
  © Sputnik / Павел Лисицын
  Drumul Crucii la Ekateriburg
  Tagurile:
  Bolșevici, Țarul, Revoluție, 1917, Familia, Asasinare, Nicolae Romanov, Ekaterinburg
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei