20:05 05 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (252)
  107483

  Patriarhul rus Chiril va efectua o vizită la București în cadrul anului dedicat martirilor români din perioada regimului comunist

  BUCUREȘTI, 28 sept — Sputnik. Patriarhul rus Chiril va efectua o vizită oficială la București între 26 și 28 octombrie, la invitația părții române, informează Mediafax cu referire la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei române, Vasile Bănescu.

  Informația a fost difuzată inițial de Q Magazin, care face referire la proprii surse de la Moscova, iar ulterior a fost confirmată de Patriarhia Română.

  Vizita este prilejuită Anului Comemorativ dedicat apărătorilor ortodoxiei în perioada prigoanei comuniste, dar și aniversării a 10 ani de la înscăunarea patriarhului Daniel.

  "Patriarhul Chiril şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitaţia de a veni la Bucureşti împreună cu ceilalţi Întâistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele ţări comuniste. Au fost invitaţi în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel", a declarat Vasile Bănescu pentru Mediafax.

  Patriarhul rus urmează să participe la prăznuirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor (27 octombrie) și slujba de Te Deum, programată pentru 28 octombrie, ora 9:30, la Catedrala Patriarhală, în prezența membrilor Sinodului Bisericii Ortodoxe Români și altor ierarhi străini.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (252)
  Tagurile:
  Patriarh, Biserica Ortodoxă Română, Patriarhul Kiril al Moscovei si întregii Rusii, București, România

  Știrile Zilei