12:12 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei

  IAȘI: Mii de pelerini stau la coadă pentru a se închina la Sfânta Parascheva

  © Photo: Ortodoxia
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  4811

  Anul acesta, pelerinii care vor veni să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Întâi Mucenițe și Întocmai cu Apostolii Tecla, aduse de la Mănăstirea Neamț, anunță Arhiepiscopia Iașilor.

  BUCUREȘTI, 10 oct — Sputnik. Moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase marți dimineață și au fost depuse în baldachin pentru ca oamenii să se poată închina. Pelerinii se pot ruga și la moaștele Sfintei Tecla aduse de la Mănăstirea Neamț.

  „În fiecare an, sărbătoarea de pe 14 octombrie este o sărbătoare a bucuriei duhovnicești, a credinței vii și mărturisitoare și o dovadă a dragostei poporului român pentru sfinții și Biserica lui Dumnezeu. Această zi și cele premergătoare marii sărbători oferă lecții de viață, prin credința, nădejdea și răbdarea mulțimii mari de pelerini, veniți din toate colțurile țării dar și din afara granițelor ei, ca să o cinstească pe sfânta ocrotitoare a Moldovei”, anunță arhiepiscopia Iașilor.

  Peste noapte s-a format o coadă de mii de pelerini, în jur de 6.000 de oameni, veniți din Voluntari, cei care participă an de an la Sărbătorile Iașului. Au ajuns în oraș cu peste 100 de autocare, scrie Ziarul de Iași.

  Pelerini la Sfânta Parascheva din iași
  Pelerini la Sfânta Parascheva din iași

   

  Tagurile:
  Sfânta Parascheva, Pelerini, România, Iași
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei