23:07 04 Martie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.57
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.63
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  25831

  Cultul anglican tradițional a înțeles să protejeze frageda ”perioadă a căutărilor, când copilul poate experimenta mai multe identități"

  BUCUREȘTI, 13 nov — Sputnik. Biserica anglicană a efectuat o serie de modificări în regulile de funcționare a școlilor. De azi înainte elevii vor avea dreptul să se îmbrace indiferent de stereotipurile de gen, anunță The Guardian.

  Capii bisericii anglicane îndeamnă pedagogii că evite diverse etichete, avertizându-i cu privire la afirmații "homofobe, bifobe sau transfobe" în adresa elevilor. Potrivit noilor norme, „școala primară și medie reprezintă o perioadă a căutărilor, când copilul poate experimenta mai multe identități".

  „Spre exemplu, copilul poate alege un costum de balerină, o diademă a unei prințese și tocuri, cască de pompier sau mantia unui super-erou", se spune într-o declarație a liderului spiritual al bisericii anglicane, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

  Biserica afirmă că urmărește scopul evitării oricărei diminuări „a respectului de sine" a elevilor din cauza hărțuirii "pe criterii unei presupuse sau existente orientări sexuale sau identității de gen".

  „Trebuie să evităm cu orice preț reducerea demnității oricărui om la un stereotip sau problemă", a subliniat Welby.

  Anterior, profesorul britanic Joshua Sutcliffe a fost suspendat din funcție după ce a numit "fată" un elev transgender. Acesta urmează să se prezinte în fața unei comisii disciplinare, care ar putea decide o eventuală concediere.

  Tematic

  Posibilul succesor al Theresa May se opune avorturilor și „mariajelor” gay
  Kadârov: Zvonurile despre persecuțiile gay-lor sunt răspândite de răuvoitori
  Angela Merkel a votat împotriva căsătoriei gay
  Pentagonul a permis unui militar să participă în uniformă la parada gay
  Curtea Constituțională a Germaniei a spus „Nu” căsătoriilor gay
  CEDO vrea să impună Rusiei propaganda gay printre minori
  Naționaliștii ucraineni au blocat centrul Kievului împotriva paradei gay
  Condițiile pentru votarea guvernului May infurie activiștii pro-gay și pro-avort
  Tagurile:
  transgender, Biserica Anglicană, elevi, Corectitudine politică, LGBT, Homosexuali, Gay, Școala, Justin Welby, Marea Britanie

  Știrile Zilei