21:02 16 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.70
 • RUB0.28
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  Vizita Patriarhului Daniel la Moscova (10)
  542100

  Patriarhul României participă, în perioada 2-5 decembrie 2017, la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă

  BUCUREȘTI, 3 dec — Sputnik.  Patriarhul Daniel a oficiat duminică Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din Moscova, unde se află moaștele Sfintei Matrona, transmite basilica.ro.

  Alături de Părintele Patriarh Daniel au slujit IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei; IPS Părinte Veniamin de Orenburg; PS Irineu de Orsk și Gai.

  „La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul României a rostit o omilie la duminica a 26-a după Rusalii (conform calendarului iulian nerevizuit) în care se face referire la Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina”, transmite sursa citată.

  În continuare, stavrofora Teofana, stereța așezământului monahal, a oferit Părintelui Patriarh Daniel o icoană reprezentând pe Sfânta Matrona din Moscova și un buchet de flori.

  Patriarhul României a mulțumit maicii starețe pentru buna primire și ospitalitatea de care a dat dovadă.

  „Am fost primiți cu multă bucurie și ne-a oferit această biserică pentru a sluji ierarhi români și ruși. Suntem deosebit de bucuroși că ne-am putut închina moaștelor sfintei Matrona care este cunoscută în Moscova și în întreaga Rusie”, a spus Preafericirea Sa.

  Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu delegația Bisericii Ortodoxe Române, a adus cinstire moaștelor Sfintei Matrona.

  Patriarhul României participă, în perioada 2-5 decembrie 2017, la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

  Aceasta este a doua vizită a Preafericitului Părinte Daniel în Patriarhia Rusiei de la întronizarea sa ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Părintele Patriarh Daniel a participat acum 9 ani, în 2008, la funeraliile Patriarhului Alexei al II-lea.

  Тема:
  Vizita Patriarhului Daniel la Moscova (10)

  Tematic

  Putin a declarat despre erodarea valorilor tradiționale în lume
  Tagurile:
  Sfânta Liturghie, Patriarhul Kirill, Patriarhul Daniel, Moscova


  Știrile Zilei