23:45 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Paște

  Postul Paștelui: Când începe el în 2018

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  339 0 0

  Anul acesta, Sfintele sărbători de Paști vor fi sărbătorite mai devreme decât în 2017

  BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Potrivit calendarului ortodox, în anul 2018, ziua Sfintelor Paști cade pe 8 aprilie. Astfel, sâmbăta înaintea Paștelui, vom marca și Buna Vestire, sărbătoare cu dată fixă în fiecare an.

  Paștele Blajinilor, ziua pomenirii morților, vine cu o săptămână mai apoi, pe 16 aprilie.  

  Postul Paștelui va începe din data de 19 februarie. 

  Postul Paștelui dinaintea Învierii Mântuitorului este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an. Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor. 

  În 2018, Postul Paştelui începe pe 19 februarie şi se încheie pe 7 aprilie. În Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalice. Mai mult, aceștia trebuie să se înalțe sufletește prin rugăciune alături de fapte bune.

  Postul reprezintă renunțarea totală la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă ca postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

  În anul 2019, Paștele cade pe data de 28 aprilie, iar în 2020 Învierea Domnului va fi sărbătorită pe data de 19 aprilie. În anul 2021, Paștele va veni pe data de 2 mai.

  Tematic

  (VIDEO) Arheologii au deschis mormântul lui Iisus Hristos
  Savanții au aflat ce vin a băut Hristos
  De ce a trebuit să se nască Hristos? Cea mai frumoasă şi lămuritoare explicaţie
  Tagurile:
  data, Postul Mare, Sfintele Paști
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei