23:31 20 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.09
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  45410

  Reacţia vine după ce Referendumul pentru revizuirea Constituţiei a fost invalidat, iar reacţiile din mediul online - dure la adresa BOR.

  BUCUREŞTI, 8 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu, ca urmare a invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei.

  Biserica Ortodoxă Română precizează că şi-a îndeplinit misiunea ei civică şi morală în spaţiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu şi mulţumeşte celor aproape patru milioane de români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vor.

  Instituţia susţine că, indiferent de atitudinea asumată de români, fie de prezentare sau, dimpotrivă, de absenteism de la vot, aceasta trebuie respectată şi analizată.

  „Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român", informează basilica.ro.

  BOR precizează că, în acest context, datoria sa este aceea de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine.

  Reamintim că în spaţiul public au apărut o serie de reacţii negative la adresa BOR după invalidarea referendumului, una dintre acestea, rerezentând un atac la Patriarhul Daniel venind chiar din partea fostului şef de stat Traian Băsescu, despre care Sputnik a vorbit aici  Știrile Zilei