02:09 18 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Moscova

  Majoritatea clericilor din Ucraina susțin unitatea cu Patriarhia Moscovei

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  23340

  Clericii ucraineni susțin Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică și unitatea ei cu Patriarhia Moscovei, afirmă mitropolitul Ilarion de Volokamsk.

  BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik. Majoritatea reprezentanți ai clerului Ucrainei susțin Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică și unitatea ei cu Patriarhia Moscovei, a anunțat sâmbătă șeful departamentului relațiilor bisericești a Patriarhiei Ruse, mitropolitul Ilarion de Volokamsk.

  Mitropolitul Agatanghel de Odesa a organizat o adunare eparhială în cadrul căreia a pus la vot secret următoare întrebare: susțineți mitropolitul de Kiev și Întregii Ucraine Onufrie și sunteți satisfăcuți de statutul eparhiei de Odesa în cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Iată că din 413 reprezentanți ai clerului, care au participat la vot, 406 au votat pentru, trei au votat împotrivă, iar patru s-au abținut, a anunțat el la postul de televiziune Rossia 24.

  “Starea de spirit din majoritatea eparhiilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene sunt anume așa cum a arătat votul secret în eparhia de Odesa, a subliniat mitropolitul. Oamenii susțin mitropolitul Onufrie, susțin unitatea Bisericii Ucrainene cu Patriarhia Moscovei”.

  Susținerea pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică și-au exprimat deja clerul din eparhiile Harkov, Sumsk, Dnepropetrovsk, Poltava, Zaporojie, Herson, Rivne și Kirovograd.

  Tematic

  Eveniment în România, sub egida Ambasadei Rusiei şi a Patriarhului Kirill al Rusiei
  Patriarhia de la Moscova a reacționat la acordul Ucraina - Constantinopol
  Patriarhul Constantinopolului va sfinți Catedrala Mântuirii Neamului
  BOR îndeamnă Moscova și Constantinopolul la dialog în problema Ucrainei
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei