10:24 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Greek Prime Minister Alexis Tsipras during the plenary meeting of the 19th St. Petersburg International Economic Forum 2015.

  Grecia: Tsipras şi Arhiepiscopul Ieronimos anunță un nou acord între Biserică și stat

  © Sputnik / Sergey Guneev
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  16020

  A fost anunțat un nou acord între Biserica Greciei și statul grec. Acordul a fost încheiat în urma unei întâlniri între Arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii, Ieronimos, și premierul grec Alexis Tsipras.

  BUCUREŞTI, 9 nov – Sputnik, Doina Crainic. Premierul Tsipras și Arhiepiscopul Ieronimos au transmis o declarație comună în urma întrunirii.

  Tsipras a declarat că cele două părți au ajuns la un acord de importanţă istorică și a dezvăluit că preoții nu vor mai fi considerați funcționari publici, potrivit greekreporter.com. Statul grec va oferi o sumă anuală echivalentă salariilor preoților Bisericii Greciei. Biserica Greciei va fi apoi responsabilă de distribuirea salariilor.

  Vizita președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în Grecia. 27 mai 2016
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  Tsipras a adăugat că un nou fond va fi stabilit în comun de Biserică și statul grec. Arhiepiscopul Ieronimos a mulțumit lui Tsipras pentru noul acord și pentru inițiativa de a coopera cu Biserica.

  De asemenea, la întâlnire au participat ministrul Educației din Grecia, Kostas Gavroglou, împreună cu purtătorul de cuvânt al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos.

  Tsipras a anunțat recent o serie de propuneri de modificare a Constituției grecești. Printre aceste propuneri este separarea formală dintre biserică și stat. Totuşi, Tsipras a declarat că intenția sa este de a promova și de a pune în evidenţă contribuția Bisericii la statul grec.

  Tematic

  „Șah și mat. Un pas geopolitic neașteptat” - s-a lansat Sputnik Grecia
  Un mitropolit din Grecia îl critică pe Bartolomeu pentru scindarea ortodoxiei
  Tsipras vrea să-l elimine pe Hristos din Constituție
  Tagurile:
  Biserica Ortodoxă, Alexis Tsipras, Grecia


  Știrile Zilei