15:49 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Patriarhul rus Kirill

  Patriarhul Kirill: Conflictele politice nu pot afecta lumea spirituală a credincioșilor

  © Sputnik / Sergey Pyatakov
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  10120

  Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill i-a felicitat pe creștinii ortodocși cu prilejul sărbătoririi Nașterii Domnului, menționând în mesajul său tradițional de Crăciun că nici un fel de conflicte politice sau armate nu-i pot răpi unui credincios ceea ce are el mai important: „lumea lui Hristos” pe care o poartă în suflet.

  CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Pentru a putea căpăta „o structură pașnică a sufletului” care este „un mare dar spiritual”, trebuie să ții minte că „modul în care acționează lumea lui Hristos în om este un semn important al prezenței lui în poruncile evanghelice”, consideră Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii care i-a felicitat pe credincioșii ortodocși cu prilejul sărbătoririi Nașterii Domnului.

  „Dragostea lui Dumnezeu manifestată prin nașterea Mântuitorului le aduce oamenilor lumea cea adevărată. Această lume nu poate fi zdruncinată de neînțelegerile cotidiene, perturbările sociale, tulburările politice și chiar de conflictele armate, deoarece „în lumea lui Hristos domnește o astfel de putere spirituală încât aceasta desființează orice durere și năpastă pământească”, se spune în mesaj.

  Vorbind de însemnătatea sărbătorii Crăciunului, patriarhul Kirill a menționat că „de-a lungul istoriei omenirea l-a căutat cu încordare pe Dumnezeu, tânjind după comunicarea sa cu Creatorul”.

  Patriarhul Kiril
  © Sputnik / Валерий Мельников

  „Și, ca răspuns la aceste eforturi…,  Dumnezeu și-a arătat dragostea față de neamul omenesc și ne-a întins El singur mâna Sa salvatoare. În sfârșit, după milenii la rând, Dumnezeu și omul s-au întâlnit, unindu-se astfel lumea cerească și cea pământească”, se menționează în mesaj.

  Patriarhul a atras atenția asupra faptului că „Domnul atotcuprinzător prin natura Sa” pogoară asupra „omenirii sfâșiate de păcate” sub formă de „Prunc neajutorat” născut într-o peșteră în care păstorii și animalele se adăposteau de vremea rea.

  Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse le-a urat credincioșilor să li se „întărească credința, să nu-și piardă speranța și să-și sporească dragostea”.

  Tematic

  Vizita Patriarhului Kirill în Moldova: Președintele Dodon oferă detalii
  Eveniment în România, sub egida Ambasadei Rusiei şi a Patriarhului Kirill al Rusiei
  Patriarhul Kiril, despre "soborul de unificare" din Ucraina
  Peste 80 la sută din ucraineni dezaprobă activitatea lui Poroșenko
  Tagurile:
  Ortodoxie, Patriarhul Kirill
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei