17:46 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Patriarhul Kirill

  Patriarhul Kirill: Respingerea valorilor familiei duce civilizația în haos

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  20120

  Civilizația va deveni vulnerabilă în fața haousului în cazul în care va renunța la valorile tradiționale ale familiei, a declarat Patriarhul rus Kirill.

  BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik. Renunțarea la valorile familiei în lumea contemporană vulnerabiliează civilizația în fața haosului care distruge societățile umane, a declarat Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii Kirill în cadrul unui eveniment festiv organizat la Kremlin cu ocazia împlinirii a 10 ani de la întronizare, transmite RIA Novosti.

  "În civilizația contemporană definiția familiei este tot mai diluată până la o confuzie totală. În conștiința colectivă sunt lansate și activ plantate semințele unor idei false despre importanța așa-numitei “identități de gen”, necesitatea unei dezvoltări timpurii a sexualității la copii, diversitatea formelor de căsătorie, caracterul firesc și natural al "căsătoriilor de probă", mișcare pentru refuzul de a concepe copii – așa-numita "childfree", a spus patriarhul.

  Potrivit lui, acestea și multe alte “virusuri” distrug valorile tradiționale ale familiei. În legătură cu aceasta, Întâistătătorul al Bisericii Ortodoxe Ruse a reamintit că aceste valori reprezintă nu doar una din “căile spre o viață veșnică, dar și o condiție a fericirii personale, în calitate de părinte și de copil în viața pământească, precum și o temelie solidă a vieții sociale”, a declarat patriarhul.

  Tematic

  Patriarhul Kiril, despre "soborul de unificare" din Ucraina
  Patriarhul Kirill: Conflictele politice nu pot afecta lumea spirituală a credincioșilor
  Mesaj puternic: Patriarhul Kirill, despre gadgeturi și controlul total - Video
  Putin: trebuie să ne păstrăm identitatea, unitatea și solidaritatea
  Schisma din Ucraina. Putin: Rusia își rezervă dreptul de a apăra libertățile cetăţenilor
  Tagurile:
  valorile tradiționale, familia, Rusia, Patriarhul Kirill
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei