02:40 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Papa Francisc în România

  Papa Francisc vrea să îi împace pe români cu maghiarii

  © REUTERS / REMO CASILLI
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  60932

  În predica sa de la Șumuleu Ciuc, Papa Francisc a vorbit de împăcarea între diferitele etnii și diferitele confesiuni, cu trimitere directă spre relațiile dintre românii și maghiarii din Transilvania

  BRUXELLES, 1 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Aflat în pelerinaj la Șumuleu Ciuc, Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși la conviețuire în pace și a adăugat că pelerinajul aparține moștenirii Transilvaniei, ”dar aduce cinstire tradițiilor românești și ungurești deopotrivă, participă la ele și credincioși de alte confesiuni, și este simbolul dialogului, al unității și al fraternității, un apel de a recupera mărturiile de credință devenită viață”.

  „A peregrina însemnă a fi conștienți că venim ca popor în casa noastră, că avem conștiința că formăm un popor, un popor a cărui bogație stă în miile sale de chipuri, în culturi, limbi și tradiții, sfântul popor credincios al lui Dumnezeu, care, împreună cu Maria este pelerin, cântând milostivirea Domnului”, a mai spus Sfântul Părinte.

  Papa Francisc a făcut referire și la trecut: ”Evenimentele complexe și triste din trecut nu trebuie uitate sau negate, dar nici nu pot să constituie un obstacol sau un argument pentru a împiedica o mult-râvnită conviețuire fraternă. A peregrina înseamnă a privi nu atât la ceea ce am fi putut fi, ci mai degrabă la tot ceea ce ne așteaptă și nu mai putem amâna”, a fost mesajul său fără echivoc.

  Tematic

  Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, mesaje pentru Papa Francisc
  Darul pe care aș dori să-l primim de la Papa Francisc: o mână de colb
  Din cauza vremii, Papa Francisc a plecat cu maşina spre Şumuleu-Ciuc - VIDEO
  Tagurile:
  România, Papa Francisc
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei