09:18 25 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  36410

  Patriarhul Daniel la ceas aniversar - Iată câți ani a împlinit Întâistătărorul Bisericii Ortodoxe Române.

  CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik, C.S. Astăzi este ziua de naștere a Preafericitului Daniel, Patriarhui Bisericii Ortodoxe Române. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române împlinește astăzi 68 de ani, informează basilica.ro.

  Patriarhul Daniel s-a născut în 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș, fiind al treilea copil în familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea.

  A îmbrățișat viața monahală în 1987 la Mănăstirea Sihăstria, avându-l ca naș de călugărie pe Părintele Cleopa Ilie. După trei ani a fost hirotonit arhiereu și a slujit timp de câteva luni ca Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, devenind din 7 iunie 1990 Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Din septembrie 2007 este Patriarhul României.

  Biserica a cunoscut schimbări menite a păstra nealterat duhul de rugăciune şi în acelaşi timp a îmbunătăţi viaţa tuturor. Cea mai cunoscută dintre realizările actualului Conducător al Bisericii Ortodoxe Române este împlinirea unui vechi deziderat al ortodocșilor români: Catedrala Mântuirii Neamului.

  Conlucrarea cu Mitropolia Moldovei

  Amintim că ieri, 21 iulie, Mitropolitul Vladimir, a sărbătorit ziua hirotoniei sale și împlinirea a 30 de ani de slujire arhierească. Ținem să precizăm că Mitropolitul Vladimir a coliturghisit alături de Patriarhul Daniel atât în momentul când a fost sfințit locul și pusă piatra de temelie pentru ridicarea noii Catedrale patriarhale închinate Sfântului Apostol Andrei, cât și la slujba de sfințire a Catedralei.

  De asemenea, când Patriarhul Daniel a vizitat Molscova în decembrie 2017, a coliturghisit cu Mitropolitul Vladimir în Catedrala Hristos Mântuitorul.

  Atunci, în cuvântul intitulat „Comuniune frățească și coresponsabilitate misionară", Patriarhul Daniel a subliniat importanța menținerii unității de credință a Ortodoxiei, cultivării solidarității cu cei ce suferă și cooperării misionare practice.

  Tagurile:
  Biserica Ortodoxă Română, Patriarhul Daniel, PF Daniel


  Știrile Zilei