14:57 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Sfântul Stelian

  Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor: ce minuni a făcut

  © Photo : Biserica Ortodoxă Română
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  106 0 0

  Ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine, Sfântul Stelian este prăznuit în data de 26 noiembrie, iar viața sa de rugăciune, râvna și iubirea de Dumnezeu l-au învrednicit cu darul facerii de minuni.

  BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică, pe teritoriul Turciei de astăzi. El provine dintr-o familie foarte bogată.

  Sfântul Stelian și-a împărțit averea săracilor și s-a retras în pustiu, pentru a se adânci în rugăciune și cunoașterea lui Dumnezeu. A intra într-o peșteră unde primea hrană de la înger.

  Spre deosebire de alți pustnici, el nu s-a retras cu totul din lume, ci, din dragoste pentru oameni, mergea printre ei și îi ajuta, întorcându-se înapoi la chilie pentru odihnă, notează ziarullumina.ro.

  Dumnezeu l-a învrednicit cu darul tămăduirii. Pe când se ruga, într-o noapte, Sfântul Stelian a simțit prezența lui Dumnezeu și a fost copleșit de Duhul Sfânt, iar în ziua următoare, chipul său strălucea arătând o bucurie profundă și o liniște sufletească pe care nu o mai cunoscuse până atunci.

  Sfântul Stelian a pus mâna pe creștetul unui copil bolnav și a simțit cum puterea lui Dumnezeu trece prin mâna sa întinsă asupra micuțului suferind.

  Copilul s-a vindecat imediat și, de atunci, Sfântul Stelian a început să fie căutat de oamenii aflați în suferință, copii, tineri sau bătrâni.

  Multe familii îi încredinţau Sfântului Stelian educaţia copiilor lor şi astfel a luat naştere un loc unde mamele îşi puteau lăsa copiii cât timp ele se ocupau de treburile zilnice.

  Prin grija față de copii și familii, prin vindecarea copiilor, dar și prin ajutorul dat mamelor, Sfântul Stelian avea să devină ocrotitorul copiilor și, în general, al familiei. Era mereu blând, binevoitor, plin de dragoste pentru cei din jur. Avea mereu un cuvânt de mângâiere pentru fiecare.

  Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat, în mod obișnuit, cu un copil în brațe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici. El îi ajută în mod special pe copiii bolnavi.

  Tematic

  Vești bune pentru români: cresc alocațiile pentru copii!
  Alocații copii: se vor tăia veniturile minorilor - Iată din ce motive
  Tragedie în Ungaria: români morți, adulți și copii - video. Reacția MAE
  Cifrele groazei: câți copii se culcă flămânzi în România și câți trăiesc în sărăcie
  Imagini șocante: Momentul în care o mașină cu copii cade în râu -VIDEO
  Tagurile:
  ocrotitorul copiilor, Sfântul Stelian


  Știrile Zilei