16:11 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  557140

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a adresat un mesaj de felicitare creștinilor și rușilor care sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului.

  BUCUREȘTI, 7 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat pe creștinii ortodocși și toții rușii, care sărbătoresc Naștere Donnului, șeful statului a menționat că Biserica Ortodoxă Rusă joacă un rol important în educarea noii generații.

  „Le doresc tuturor creștinilor ortodocși, tuturor cetățenilor Rusiei, care sărbătoresc Nașterea Domnului, sănătate și bunăstare”, a spus Putin.

  Liderul rus a subliniat că „în sărbătorile luminoase de Crăciun milioane de oameni din toată lumea simt o bucurie și exaltare, sentimente deosebite față de tradițiile multiseculare, care se transmit din generație în generație”.

  “Inimile lor se umple de iubire, credință în biruința binelui și dreptății”, a mai adăugat președintele Rusiei.

  În opinia lui Putin, un rol edificator în consolidarea bazelor moral-spirituale ale societății,  în păstrarea moștenirii istorice, culturale în educarea tineretului îl joacă Biserica Ortodoxă Rusă.

  “O astfel de muncă prodigioasă enormă este foarte importantă și merită cele mai adânci recunoștințe”, a menționat liderul rus.

  În noaptea de Crăciun șeful statului a fost prezent la slujba din catedrala Schimbării la Față din Sankt Petersburg. Liturghia a fost săvârșită de parohul lăcașului, preotul Nikolai Brîndin.

  La slujba de sărbătoare au fost prezenți și reprezentantul președintelui în districtul federal Nord-Vest, Alexandr Guțan, guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexandr Beglov, precum și enoriașii cu copii lor.

  După liturghie Putin s-a adresat credincioșilor.

  “Vă felicit cu sărbătoarea Nașterii Domnului și cu noul an! Să fiți sănătoși și fericiți!”, a menționat el.

  De asemenea, șeful statului a discutat cu parahul catedralei și i-a înmânat în dar o icoană a Maicii Domnului de Tikhvin. Drept răspuns, președintele a primit din partea preotului icoana Maicii Domnului de Kazan.

   

  Tematic

  Ce semnificație are, pentru credincioși, a doua zi de Crăciun
  Daniel Ghiță, mesaj cutremurător de Crăciun
  Alarmant: 13 persoane au vrut să se sinucidă de Crăciun în Capitală, peste 1000 – apel 112
  Şocant: ISIS a publicat un video cu decapitarea a 11 creștini de Crăciun
  Cântece de Crăciun au răsunat într-un muzeu din Capitală - Video
  Tagurile:
  Crăciun, Vladimir Putin


  Știrile Zilei