09:17 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  25580

  DNA nu a reușit să obțină condamnarea unui ierarh al Bisericii Ortodoxe și să arunce BOR astfel într-un mare scandal. ÎPS Teodosie a fost achitat astăzi definitiv de ICCJ, spre dezamăgirea celor care voiau să lovească prin acest dosar în Biserică.

  BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Marius Holdean. Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit vineri decizia definitivă în dosarul Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, în dosarul în care acesta era judecat alături de alte persoane în legătură cu falsuri comise în documentaţia pentru obţinerea unor fonduri europene. ICCJ a decis astfel achitarea definitivă a ierarhului.

  Procurorul a cerut, la ultimul termen de la ICCJ în dosarul lui ÎPS Teodosie, închisoare cu suspendare pentru toți inculpații. La rândul său, prelatul a spus că are încredere în justiție și își dorește ca situația să fie clarificată definitiv, în condițiile în care la fond a fost achitat.

  "Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie”, se arată în sentința instanței supreme.

  De asemenea, instanța a dispus achitarea și a celorlalți cinci inculpați din dosar.

  Totodată, magistrații au dispus și ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului, respectiv poprirea conturilor deținute de Teodosie Petrescu, persoana responsabilă civilmente Arhiepiscopia Tomisului și persoana responsabilă civilmente Așezământul Monahal Sf. Apostol „Andrei”.

  În primă instanță, Teodosie a fost achitat de Curtea de Apel Constanța.

  Tematic

  Șerban Nicolae face praf procurorii DNA: ”ABJECT, denotă analfabetism cras!”
  Legătura neștiută a lui Marcel Ciolacu cu DOSARUL Vali Zgonea! Surpriza DNA!
  Avocatul Poporului vrea să facă ordine în DNA
  Candidați surpriză la șefia DNA, Parchet General și DIICOT
  Plângere penală solidă contra lui Orban, se repetă un caz celebru, DNA e obligată să preia
  EXCLUSIV: Guvernul PNL atacă primarii PSD – lovitura anului, DNA implicat!
  Protest în fața DNA de susținere a medicului Beuran: În stradă, până nu vă omoară pe toți!
  Tagurile:
  DNA, Biserica, Pușcărie

  Știrile Zilei