12:44 05 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (617)
  8538222

  ”Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale”

  BUCUREȘTI, 9 mart - Sputnik, Evan Răutu. În ultimele zile, mai multe voci din spațiul public au cerut închiderea bisericilor. Printre aceștia s-au remarcat controversatul Andrei Caramitru – iar mai nou și ex-președintele Traian Băsescu.

  Putătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, teologul Vasile Bănescu, a avut o reacție fermă – în fapt o lecție de credință și demnitate dată celor ce bat câmpii pe această temă.

  ”E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii - dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor”, a declarat Vasile Bănescu., subliniind ”Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale”.

  Totodată, Vasile Bănescu a punctat: ”Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină”.

  ”Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a spus Vasile Bănescu la postul Realitatea PLUS – o declarație puternică, fără drept la replică!
  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (617)
  Tagurile:
  BOR


  Știrile Zilei