11:58 05 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (616)
  32940

  Desfășurarea procesiunii de pogorâre a Luminii Sfinte la Ierusalim se află sub semnul întrebării din cauza măsurilor luate de autoritățile israeliene în contextul răspândirii coronavirusului.

  BUCUREȘTI, 10 mar – Sputnik. Măsurile luate de autoritățile israeliene pentru prevenirea răspândirii coronavirusului ar putea pune în pericol desfășurarea ceremoniei de pogorâre a Luminii Sfinte în Biserica Sfântului Mormânt, informează RIA Novosti cu trimitere la surse din medii bisericești.

  Potrivit sursei citate, marți, poliția Israelului urma să aibă o ședință, dedicată organizării ceremoniei de pogorâre a Luminii Sfinte, la care participă anual zeci de mii de pelerini creștini din mai multe state ale lumii, inclusiv din Rusia și România. Însă ședința a fost anulată din cauza răspândirii coronavirusului. În opinia sursei agenției, ceremonia legată de Lumina Sfântă ar putea fi vizată de interdicțiile impuse de autoritățile israeliene în legătură cu răspândirea COVID-19.

  Poliția din Israel a declarat agenției RIA Novosti că, deocamdată, nu a fost luată o decizie în legătură cu procesiunea de pogorârea Luminii Sfinte în Sâmbăta Mare, la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

  “Conform regulilor existente, evenimentele la care participă mai mult de 5 mii de persoane sunt anulate. Această prevedere este valabilă până pe 23 martie, vom vedea cum vor evolua lucrurile”, a declarat agenției RIA Novosti purtătorul de cuvânt al poliției din Israel, Mihail Zingerman.
  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (616)
  Tagurile:
  Învierea, Paște, Ierusalim, Lumina Sfântă


  Știrile Zilei