01:27 06 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (919)
  89840

  În judeţul Iaşi şi în Bucureşti au avut loc procesiuni cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Dimitrie cel Nou, clericii rostind rugăciuni pentru izbăvirea de boală și încetarea epidemiei de coronavirus.

  BUCUREŞTI, 5 apr - Sputnik, Doina Crainic. Astăzi, în Moldova, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iași și purtată în procesiune prin mai multe localități din județul Neamț, potrivit observator.tv.

  Este un moment istoric, fiind pentru a treia oară în peste 360 de ani când Sfânta este scoasă din Iași.

  După cum a anunţat pe contul său de Facebook George Lazăr, prefectul județul Neamț, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată în localităţile Roman, Piatra Neamț, Târgu Neamț și la mănăstirile Sf. Vasile cel Mare de la Bodești, Văratec și Agapia.

   

  „Ma bucur ca in aceste momente de mare incercare pentru intreaga omenire, cat si pentru Romania, credinta ne tine uniti si ne da speranta ca vom traversa cu bine perioada urmatoare. Mare bucurie pentru noi nemtenii, pentru credinciosi ca Inaltpreasfintitul Teofan s-a gandit sa faca aceasta procesiune  in judeţul nostru cu racla Sfintei Parascheva”, a scris prefectul pe Facebook.

  De asemenea, după oficierea Sfintei Liturghii, moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase astăzi din Catedrala Patriarhală și purtate în procesiune pe străzile Capitalei, informează bazilica.ro.

  Moaștele și icoana Sfântului Dimitrie au fost duse spre Spitalul Municipal – Politehnică – Mihai Bravu până la spitalul „Victor Babeș”, apoi spre Piața Victoriei – Universitate – Unirii, fiind rostite ectenii şi rugăciuni speciale pentru încetarea noii epidemii. Pe tot parcursul traseului, clericii au rostit rugăciuni către Sfântul Dimitrie pentru izbăvirea de boală și încetarea epidemiei de coronavirus.

  Sfântul Dimitrie cel Nou a fost invocat în rugăciune de bucureșteni și în urmă cu două secole pentru încetarea epidemiei de ciumă bubonică (1812-1813). Atunci, moaștele sale au fost purtate prin Capitală și numărul de îmbolnăviri a scăzut foarte mult. De asemenea, Ocrotitorul Bucureștilor a fost purtat în procesiuni și în timpul secetei din 1827 sau al holerei din 1831.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (919)

  Tematic

  Veşti bune de Sfânta Parascheva - se suplimentează trenurile şi vagoanele spre Iaşi
  Trenuri noi spre Iași, cu prilejul Sărbătorii Sfintei Parascheva
  Sfânta Parascheva: Despre Cuvioasa și ce minuni a făcut
  IAȘI: Mii de pelerini stau la coadă pentru a se închina la Sfânta Parascheva
  Tagurile:
  Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Sfânta Parascheva


  Știrile Zilei