09:36 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  36421

  ”Gestul poliției Române e unul de civilitate creștină pentru care toți cetățenii ortodocși ai acestei țări își exprimă tăcut recunoștința”.

  BUCUREȘTI, 15 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Scandalul Protocolului între Biserica Ortodoxă și MAI atinge cote înalte – iar în discuții se implică personaje care au atacat în repetate rânduri BOR – și chiar ideea fundamentului creștin al poporului român.

  Spre deosebire de mulți politicieni, BOR, prin purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, a explicat că ”Înțelegerea respectă toate reglementările stării de urgență în vigoare” și a apreciat demersul poliției Române ca fiind ”civilitate creștină”.

  ”Gestul poliției Române e unul de civilitate creștină pentru care toți cetățenii ortodocși ai acestei țări își exprimă tăcut recunoștința - mai puțin ideologii anticreștini mereu de serviciu.”, a declarat Bănescu la TVR.

  Purtătorul de cuvânt al BOR a subliniat importanța valorilor creștine în societatea modernă, în contextul toleranței și solidarității.

  ”Suntem o țară și o societate edificate pe valorile culturale și spirituale ale creștinismului, o societate tolerantă, solidară, civilizată - nici creștinopată, nici creștinofobă”, a subliniat Vasile Bănescu.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Decizia BOR după ordonanțele militare 1 și 2 - cum se vor oficia slujbele
  BOR îndeamnă la pregătirea unui Sinod Panortodox
  Bănescu, BOR: „Cât costă un kilometru de autostradă şi cât costă o catedrală?”
  Caramitru, ridiculizat și apostrofat pentru atacul său imund la adresa BOR
  BOR: slujbele din perioada Paștelui vor fi săvârșite în biserici, fără credincioși!
  Tagurile:
  BOR

  Știrile Zilei