05:19 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)
  39132

  Medicul Adrian Marinescu de la Institutul ”Matei Balș” din București vine cu vești rele și afirmă că ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este în stare gravă.

  BUCUREȘTI, 3 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Adrian Marinescu a explicat, în direct la Antena 3, că arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților este într-o stare critică și cu o evoluție imprevizibilă.

  Oficialul bisericesc este intubat și se află în secția de Anestezie Terapie Intensivă a Institutului ”Matei Balș” din București.

  Medicii rămân rezervați în privința evoluției stării de sănătate a pacientului, din pricina vârstei și a existenței altor boli ale ierarhului.

  „Este intubat, asta înseamnă că e o mai bună monitorizare. Nu înseamnă neapărat că atunci când e intubat trebuie să fie într-o stare terminală”, a mai spus medicul Marinescu la antena3.ro.

  În data de 20 aprilie 2020, ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Județean Suceava la București.

  ÎPS Pimen se află în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de 29 de ani.

  Ieri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara că ÎPS Pimen e stabil și că se fac toate eforturile pentru ca lucrurile să iasă bine. Demnitarul declarase că ÎPS Pimen este la Terapie Intensivă, dar nu este intubat și că este conștient.

  De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că, la momentul de față, este o anchetă în derulare pentru a se stabili cum s-a infectat ÎPS Pimen cu noul coronavirus.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)


  Știrile Zilei