05:26 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  67480

  ”Numeroși credincioși s-au adresat preoților și autorităților pentru a cere redeschiderea bisericilor, odată cu alte instituții publice, începând cu 15 mai”

  BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a făcut aseară o declarație care arată că, la nivelul conducerii BO, s-a luat o decizie fermă în privința lăcașelor de cult.

  ”Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din Romania, va face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autoritățile statutului pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică, la starea de normalitate, stare care nu include doar o dimensiune materială, ci și una spirituală”, a declarat Vasile Bănescu.

  Deci, de reținut fermitatea atitudinii și exprimării distinsului reprezentant al BOR: întoarcere ”precaută, dar grabnică”!

  ”Normalizarea vieții sociale înseamnă, așadar, în mod evident, și revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție necesare, la exercitarea dreptului lor fundamental la viața religioasă publică, adică în lăcașurile de cult”, a declarat Bănescu, transmite Basilica.ro

  De reținut că Basilica.ro, agenție de presă a Patriarhiei, arată că în ultimele zile, ”numeroși credincioși s-au adresat preoților și autorităților pentru a cere redeschiderea bisericilor, odată cu alte instituții publice, începând cu 15 mai”.

  Printre aceștia sunt și demnitari – inclusiv din PNL, cu o mențiune specială pentru Rareș Bogdan – dar și personalități ale vieții socio-culturale.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Deschidere, BOR, Biserică


  Știrile Zilei