09:56 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  397 0 0

  Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, spune că, după decesul lui Pimen, eparhia va fi administrată de ÎPS Teofan, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Damaschin Dorneanul.

  BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a decedat, aseară, la 90 de ani, în timp ce se afla pe secția de Anestezie Terapie Intensivă a Institutului ”Matei Balș” din București.

  În data de 20 aprilie, ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD, de la Suceava, în stare gravă. Acesta era infectat cu noul coronavirus. El a fost dus la Institutul ”Matei Balș” din București, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare.

  Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că, în actuala situație, potrivit statutului Bisericii Ortodoxe Române, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul.

  ”Fostul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava”, a mai anunţat Bănescu, potrivit antena3.ro.

  Detaliile privind înmormântarea ierarhului vor fi stabilite de Arhiepiscopia Sucevei împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

  Basilica.ro informează că, potrivit legislației în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu COVID-19, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei va stabili data și detaliile înmormântării.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Decizia BOR: se amână împărtășirea comună a credincioșilor!
  Analist, despre o mare problemă a lui Iohannis: Românii, nevoiți să aleagă între el și BOR
  Caramitru, ridiculizat și apostrofat pentru atacul său imund la adresa BOR
  BOR, reacție tranșantă: problema Sfintei Împărtășanii aparține exclusiv Bisericii
  BOR, categoric: statul nu are dreptul de a reglementa reguli de cult
  Tagurile:
  Anunț, Patriarhia Română


  Știrile Zilei