14:36 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  32780

  Credincioşii catolici din Franţa au organizat demonstrații în mai multe oraşe pentru a cere autorităților să relaxeze măsurile de lockdown împotriva virusului şi să permită serviciile religioase, numite drept „o necesitate vitală”.

  BUCUREŞTI, 17 nov – Sputnik. Purtând bannere cu mesajele „Lăsaţi-ne să ne rugăm” și „Vrem Liturghie”, credincioşii catolici au organizat duminică manifestații în întreaga Franță pentru a cere autorităților să relaxeze măsurile de blocare şi să permită serviciile religioase, potrivit abcnews.

  În orașul Nantes, sute de credincioşi s-au adunat în fața unei statui a Fecioarei Maria, unii dintre aceştia îngenunchind pe trotuarul ud de ploaie, potrivit postului de radio local France Bleu. Adunări similare au fost raportate în orașul estic Strasbourg, în Bordeaux din sud-vest și în afara catedralei Saint-Louis din Versailles.

  De asemenea, catolici devotați au cântat imnuri și au protestat ore în șir vineri la Biserica Saint-Sulpice din Paris la o demonstrație similară, însă poliția din Paris a declarat că la protest nu s-a respectat distanțarea socială și că s-a încălcat un ordin împotriva rugăciunii pe stradă, astfel că poliţiştii au interzis un miting similar planificat pentru duminică.

  Având un număr de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate mai mare decât în orice altă țară europeană, Franța a interzis mesele și alte servicii religioase pentru întreaga lună noiembrie. Bisericile și alte locuri religioase rămân însă deschise pentru vizitatorii individuali care vor să meargă să se roage.

  Vicarul general al arhiepiscopiei Parisului, Benoist de Sinety, i-a îndemnat pe credincioşi să respecte regulile, spunând că astfel de proteste „nu sunt utile”. Cu toate acestea, el a numit Liturghia „o necesitate vitală” și a spus că pentru credincioşi este o „suferință să nu poată participa” la slujbe.

  Tematic

  După atentat, Franța își dublează efectivele la graniță
  COVID în Franța: 1 787 324 de cazuri de infectare, 40 439 decese
  Castex, despre IZOLARE în Franța - cum va fi de Crăciun
  Spre deosebire de România, Franța amână alegerile
  Secțiile de votare din Franța la alegerile prezidențiale din Moldova
  Tagurile:
  Franța

  Știrile Zilei