09:35 09 Martie 2021
În direct
 • EUR20.99
 • USD17.59
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.63
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  35750

  Cea mai importantă disciplină – așa definește părintele Mihail Milea ora de religie, subliniind că, spre deosebire de România, sunt state europene, cum ar fi Germania sau Elveția, unde elevii fac chiar câte două ore de religie.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Ora de religie în școli – un subiect controversat și mereu actual, însă niciodată epuizat: așa se poate defini tema care împarte părinții în mai multe tabere.

  Preot profesor doctor Mihail Milea a explicat, exclusiv pentru Agenția de Presă Sputnik, importanța orei de religie și de ce părinții nu ar trebui să se împotrivească.

  În opinia sa, religia este, în primul rând, un factor de cultură. Dacă mergem într-un muzeu, 80% dintre obiecte sunt de natură religioasă.

  ”Religia este disciplina care ne învață să fim oameni, să fim buni, înțelegători. Ea se bazează pe niște valori morale de milenii care au fost experimentate pe oameni și au dat rezultate. (…) Religia este relația omului cu Dumnezeu: îți dă putere, demnitate, cunoaștere, speranță… Ora de religie este un fel de abecedar”, a explicat părintele Mihail Milea.

  Ce se întâmplă dacă ora de religie va fi scoasă din programa școlară aflați din materialul video de mai jos.

  Tagurile:
  Sputnik, Interviu, preot, Educaţie, Școală, Religie

  Știrile Zilei