21:56 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  1088015

  Biserica ortodoxă din Parcul IOR (București) a fost vandalizată noaptea trecută fiind mâzgălită cu spray roz cu mesajele BLM (Black Lives Matters), ”Be gay” sau ”LGBT”.

  BUCUREȘTI, 19 mar – Sputnik. După atacul murdar împotriva bisericii ortodoxe din cartierul Titan din București, Poliția Română a anunțat că a început o anchetă în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 va supraveghea întreaga anchetă.

  Biserica Ortodoxă Română a reacționat se arată sidetată de atacul împotriva bisericii de lemn din București, din parcul IOR.

  „Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

  El arată că acesta este doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește adepți și în România.

  ”Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”, a mai spus Vasile Bănescu, comentând incidentul.

  Atacul împotriva bisericii din IOR are loc la doar câteva zile după ce Parlamentul European a votat o rezoluție prin care declară UE o zonă pro-homsexualitate în toate formele ei, cu concursul larg si votul favorabil al multor europarlamentari români, din păcate. Iată mai jos și efectele imediate ale zonei ”libere” implementate de UE și în România, cum arată biserica vandalizată de adepții acestor teorii:

  Tematic

  Mii de copii și profesori vor putea face lecții online. BOR, implicare activă
  BOR, reţinută privind vaccinarea: „Trebuie respectate riguros principiile etice”
  BOR a introdus o sfântă din Rusia în calendarul local
  Tagurile:
  România, Biserică

  Știrile Zilei