14:30 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  17612

  MAI a anunțat astăzi programul pentru noaptea de 3 spre 4 aprilie, când e Paștele catolic, arătând care sunt restricțiile și care sunt excepțiile de la regulile stabilite în context epidemiologic

  BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunțat astăzi că circulaţia persoanelor în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă între orele 20.00 și 2.00 pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui catolic.

  "În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 - 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase", a preczat Monica Dajbog într-o conferință ținută la Centrul Naţional de Conducere Integrată.

   MAI a mai arătat prin vocea purtătorului său de cuvânt că accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult sau în alte spaţii în care vor avea adunări sau procesiuni religioase se va face astfel încât să se asigure o suprafaţă de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de 2 metri între persoane.

  Aceste precizări sunt cu atât mai importante cu cât în acest week-end se anunță noi proteste anti-restricții, care au loc seara până noaptea târziu și care se vor suprapune, probabil, și peste orarul ridicării unor restricții de circulație, anunțat de MAI ca fiind modificat pentru Paștele catolic.

  Tematic

  Paște 2021: Arafat nu exclude carantina
  Merkel a anunțat cel mai dur Lockdown în Germania la început de aprilie și de Paște
  Germania, întorsătură de situaţie: Merkel anulează lockdown-ul draconic de Paște
  Arhiepiscopul Tomisului atacă Guvernul pe tema restricțiilor de Paște
  Tagurile:
  Paște

  Știrile Zilei