03:20 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Religie
  Sa primesc un link scurt
  14471

  Aeronava are a adus Sfânta Lumină a aterizat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni în jurul orei 19.00. Sfânta Lumină a fost adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

  BUCUREȘTI, 1 mai – Sputnik. Sfânta Lumină a ajuns în România, în jurul orei 19.00, adusă de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan.

  Acesta a fost întâmpinat de o delegație condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

  Preasfinția Sa a declarat că dăm slavă lui Dumnezeu că şi anul acesta pământul care a fost luminat cu lumina Evangheliei de către unul dintre ucenicii Mântuitorului Iisus Hristos a fost din nou binecuvântat cu lumina Sfintei Învieri adusă de la Ierusalim.

  ”Această Sfântă Lumină, dusă către Catedrala Patriarhală şi în diferite locuri ale ţării, în catedrale, în mănăstiri şi biserici, va lumina noaptea Sfintei Învieri răsplătind evlavia, dragostea, lacrimile şi pocăinţa celor care prin fapte bune, prin virtuţi, nădejde neclinitită în milostivirea lui Dumnezeu s-au pregătit pentru întâmpinarea acestei sărbători”, a afirmat ierarhul, potrivit basilica.ro.

  Pe această cale, Preasfinția Sa a precizat că Mântuitorul Iisus Hristos este Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul care vine pe lume și că Hristos a luminat ochii orbilor, inimile ucenicilor și le-a îndreptat către propovăduirea Evangheliei.

  Pe Aeroportul Internațional s-au aflat reprezentanți ai eparhiilor care vor duce în România Lumina Sfântă.

  În intervalul orar 19.30 – 20.30, va avea loc, pe Colina Bucuriei, procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală.

  Știrile Zilei