21:36 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Rezist
  Sa primesc un link scurt
  438180

  Cunoscutul ziarist "anticorupție" e implicat într-un dosar DNA de șpagă între baroni locali și șeful ANI - și articole denigratoare pe bani despre un înalt demnitar

  BUCUREȘTI, 23 ian, Sputnik, Evan Răutu. Știrea serii vine de la DNA — unul dintre cei mai vehemenți și radicali jurnaliști #REZIST, Dan Turturică, actualmente redactor șef la DIGI24.ro, ar fi intermediat o șpagă între personaje politice cercetate penal sau condamnate.

  Conform DNA, mai precis a ordonanței prin care s-a dispus urmărirea penală a președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, Dan Turturică, fost redactor-șef al ziarului „România liberă", în prezent redactor-șef digi24.ro, "a intermediat o șpagă de la Gheorghe Ștefan pentru Horia Georgescu, șeful de la acea vreme al Agenției Naționale de Integritate", transmite „Știri pe Surse".

  Sursa precizează că aceeași informație se regăsește în motivarea deciziei Tribunalului Bacău, prin care Ionel Arsene a fost plasat sub control judiciar.

  Aici este și documentul integral, prezentat de sursa citată.

  „(…) s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul AI pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, (…) constând în aceea că în anul 2013, într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti, a primit de la ŞG, primar al municipiului Piatra Neamţ, suma de 100.000 euro pentru ca în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a Partidului Social-Democrat să-şi folosească influenţa, în mod indirect, asupra preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, HG, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor de către TC, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ".

  Din ”operele” lui Turturică, luptătorul anticorupție și anti-Ruisa
  © Facebook / Dan Turturică
  Din ”operele” lui Turturică, luptătorul anticorupție și anti-Ruisa

  Evident, AI este Arsene Ionel, ȘG este Ștefan Gheorghe, alias Pinalti, iar TC era Culiță Tărâță. În acea vreme, între cei doi nemțeni era un război pe viață și pe moarte, fiind implicați și câțiva ziariști. HG este Horia Georgescu, șeful ANI. Iată ce spune mai departe DNA:

  "Banii au fost primiţi pentru a fi înmânaţi prin intermediari (consiliera sa personală şi redactorul şef al cotidianului România Liberă) lui HG, persoană asupra căreia suspectul a lăsat să se creadă că are influenţă în mod indirect. (…) Pe fondul neînţelegerilor politice, atât ŞG cât şi AI doreau înlăturarea din funcţia publică a lui TC.

  (…)

  "În urma discuţiilor purtate între ŞG şi AI (…), în anul 2013, într-un restaurant din Bucureşti, ŞG i-a dat lui AI suma de 100.000 euro. Suma a fost adusă de către fiul lui ŞG, ŞG, la cererea celui dintâi. AI a afirmat că suma de bani va fi remisă numitului TD, în acea perioadă redactor-şef al cotidianului România Liberă, persoană care la rândul său urma să remită banii lui HG, pentru ca acesta în calitate de preşedinte al ANI să constate nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor de către TC. AI a afirmat că legătura cu TD era asigurată prin intermediul unei consiliere personale, persoană care îl cunoştea în mod direct pe TD întrucât lucrase în presă", se arată în motivare.

  Un alt detaliu din document — Turturică e vizat de o altă afirmație, privind redactarea unor "articole denigratoare despre Culiță Tărâță".

  "ȘG a sesizat că i-a dat suma de 15.000 euro lui AI în timp ce se aflau la hotelul Caro din Bucureşti pentru a fi remişi redactorului şef al ziarului România Liberă, în scopul publicării unor articole denigratoare despre TC".

  Sursa citată menționează că Dan Turturică "nu a răspuns la telefon pentru a comenta informațiile din document".

  Precizăm că Dan Turturică este și unul dintre cei care atacă frecvent Rusia și tot ceea ce consideră că are „legătură cu Moscova". Una dintre țintele predilecte ale acestui personaj a fost chiar Agenția Sputnik.

  Din ”operele lui Turturică, luptătorul anticorupție și anti-Ruisa
  © Facebook / Dan Turturică
  Din ”operele” lui Turturică, luptătorul anticorupție și anti-Ruisa

  Tematic

  Deputat român: "Sunt omul lui Putin!"
  Demisia lui Trump - pregătită de grupuri influente
  Tagurile:
  intermediere șpagă, luptător anticorupție, REZIST, DNA, Dan Turturică, România


  Știrile Zilei