23:28 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Emilian Isaila

  Îngrijorător! Se „coace" un partid anarhic

  © Facebook / Emilian Isaila
  Rezist
  Sa primesc un link scurt
  57114

  Un jurnalist anti-ortodox şi anti-Putin vede în mişcarea #rezist „modernizarea societăţii româneşti". Încotro ne îndreptăm?

  BUCUREŞTI, 23 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Emilian Isăilă, jurnalist care s-a făcut remarcat şi prin ostilitatea faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, pe care nu a pierdut nici o ocazie să îl atace, a se vedea articolul „Soldatul Putin, filosoful Dughin şi noua ideologie a Imperiului Rus", lansează un scenariu cel puţin interesant.

  Nu şi de dorit, ci doar interesant, mai ales prin prisma dezvăluirilor privind legătura dintre site-ul Ziare.com şi anumite persoane din Intelligence-ul românesc.

  Privite din această perspectivă, afirmaţiile lui Isăilă ar trebui să îngrijoreze.

  Isăilă vorbeşte, într-un nou articol din Ziare.com, despre o nouă mişcare formată în stradă care reprezintă, zice el, noua forţă politică a României. Mai mult, susţine că nici un partid nu va mai putea să o ignore, „iar în viitorul apropiat, politicienii se vor bate să se asocieze cu ea".

  Cu alte cuvinte, ne putem aştepta ca, în viitor, strada să devină un partid locomotivă, care va trage după sine alte formaţiuni. Probabil, prima dintre acestea va fi chiar Partidul Naţional Liberal, aflat de ceva timp într-o veritabilă criză de imagine şi comunicare. Şi, oricât ar părea de ciudat, acesta ar fi unicul mod prin care vechea formaţiune a Brătienilor s-ar putea salva de la dispariţie. Oricum, PNL de azi n-are nimic comun cu acei oameni emblematici.

  Isăilă crede că #rezist „s-a transformat într-un motor al modernizării societăţii româneşti". Să înţelegem că episodul cu bătrânul lovit cu un box de un rezistent este un exemplu de modernizare? Sau Mălin Bot, cel care a smuls un stâlp de care s-a ţinut când protesta, ar putea fi un simbol?

  Cei care au protestat au demonstrat clar că nu ştiu ce anume cer. Citeam undeva că protestul reprezintă pentru mulţi o cale prin care se eliberează de frustrări, de neîmpliniri. Pornind de la această ipoteză, cum poate Emilian Isăilă să îmi garanteze mie că aceşti oameni vor aduce schimbarea în bine?

  După proteste, la un șpriț
  Facebook Sandu Matei
  După proteste, la un șpriț

  „O nouă generaţie a intrat în scenă, una care n-a fost luată în seamă până acum, dar care se pregăteşte să salveze o ţară ce părea eşuată în urmă cu un an", a precizat jurnalistul.

  Tematic

  Dovadă de incitare la violențe grave și extremism - marca #REZIST (video)
  Concluzia #REZIST, între "Am facut istorie" și "Măcar un șpriț să bem"
  Circ și scandal #REZIST la PSD - maimuțăreli, rețineri și amenzi (VIDEO)
  #REZIST schimbă tonul: "Mă doare la bască de Iohannis"
  Tagurile:
  opinie sceptică, transformare, viitor, REZIST, partid, Emilian Isăilă, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei