S. Andreeva
3 aprilie 2012, 12:09

Liberalizarea vizelor

Liberalizarea vizelor

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a adresat Guvernului Rusiei cu cererea de a găsi o modalitate de a rezolva problemele legate de liberalizarea vizelor turiştilor străini până la vară. El consideră că regulamentul privind imigraţia este învechit şi împiedică dezvoltarea turismului în ţară. Rusia este vizitată anual de circa 2 milioane de turişti străini.

Anterior, Medvedev a menţionat că Rusia poate dubla fluxul de turişti şi să urce de pe locul 59 pe care îl ocupă în prezent. Există o experienţă reuşită privind liberalizarea vizelor pentru turişti care vin în Rusia. Cu patru ani în urmă, în timpul finalei Ligii Campionilor care s-a desfăşurat la Moscova, suporterii Manchester United şi Chelsy au venit la Moscova fără vize.

Aceasta se referă doar la o categorie restrânsă de turişti, suporteri, a menţionat directorul executiv al Asociaţiei Tour Operatorilor din Rusia, Maia Lomidze: „Orice liberalizare privind procedura intrării în Rusia, a liberalizării vizelor va juca, fără îndoială, un rol pozitiv în privinţa creşterii fluxului de turişti. Agenţii turistici europeni şi asiatici declară despre faptul că viza rusească este una din barierele serioase privind creşterea fluxurilor de turişti în Rusia. Modul în care se poate face acest lucru: reducerea numărului actelor necesare pentru obţinerea vizei şi a termenilor procesării ei”.

Nu întotdeauna, liberalizarea vizelor pentru străini duce la mărirea fluxului de turişti. Este necesară dezvoltarea activă a infrastructurii, consideră politologul german, Aleksandr Rar: „La ora actuală s-a făcut prea puţin în vederea dezvoltării turismului pentru străini. În Rusia, la Moscova, Sankt-Petersburg, Samara, Ekaterinburg există multe hoteluri de cinci stele pentru turiştii bogaţi care sunt mai bune decât cele europene. Însă, practic, lipsesc hotelurile de nivel mediu, este un factor important”.

Nu întâmplător, Dmitri Medvedev a recomandat organelor interesate ale puterii executive din subiectele Federaţiei Ruse să asigure dezvoltarea programelor regionale privind dezvoltarea turismului şi să pregătească împreună cu Guvernul ţării un rând de măsuri suplimentare privind sprijinirea din partea statului a turismului în Rusia.

  •  
    şi distribuie pe