4 februarie 2013, 20:43

Oameni cu puteri paranormale

Oameni cu puteri paranormale

Cu toate că uneori vrem sa mergem la o ţigancă să ne ghicească în cărţi taro, intuiţia ne spune că ne va minţi. Dar dacă ni s-ar propune să vedem la televizor ce pot face oamenii cu puteri paranormale?

Pentru asemenea sceptici a fost realizată emisiunea „Bătălia clarvăzătorilor” de postul de televiziune rusesc

TNT

. În cadrul acestei emisiuni oamenii care consideră că sunt clarvăzători încearcă să convingă milioane de telespectatori că posedă într-adevăr acest dar. Prima emisiune a fost lansată pe 25 februarie 2007, iar la începutul anului 2013 s-a încheiat cel de-al 13-lea sezon al emisiunii extrem de populare în Rusia.

Participanţii la emisiune sunt selecţionaţi la un casting special: pretendenţilor li se propun o serie de teste. La primul test, ei trebuie să ghicească ce se află într-o ladă sau după o perdea. După perdea se poate afla un manechin, iar pseudo-clarvăzătorii povestesc despre „viaţa” lui grea şi lipsită de bucurii. Poate fi aşezat un om despre care se va spune că este un manechin. Astfel falşii clarvăzători vor fi eliminaţi din competiţie. La cel de-a doilea tur clarvăzătorii trebuie să găsească un om care, de obicei, este ascuns în portbagajul unuia din cele 30 de automobile. În final, la „Bătălia clarvăzătorilor” participă 8-10 persoane. La ultimul, al 13-lea sezon, au fost 13 clarvăzători.

De ce se numeşte „bătălie”? Pentru că posibilităţile unui clarvăzător de a face minuni şi lucruri imposibile trebuie să fie verificate de telespectatorii care participă la program şi care se adresează vrăjitorilor clarvăzători pentru ajutor. De exemplu, trebuie să fie găsită o persoană, un obiect sau stabilită profesia cuiva. Clarvăzătorului i se propune să stabilească cine a consumat droguri, cine a nimerit într-un accident de circulaţie, a stat la închisoare, ce tatuaje are pe corp. Sarcina cea mai dificilă o constituie povestirile tragice ale celor care s-au adresat emisiunii pentru ajutor şi trebuie să ofere amănunte despre moartea sau dispariţia unor persoane apropiate.

În fiecare săptămână „bătălia” este părăsită de câte un clarvăzător. Numele celui mai bun şi celui mai slab sunt scrise pe o hârtie şi puse în câte un plic negru şi alb. La sfârşit rămân trei cei mai buni, telespectatorii aleg pe cel mai bun „magistru de ştiinţe transcedentale”, câştigătorul „Bătăliei clarvăzătorilor”.

Vitali Ghibert, câştigătorul sezonului 10, consideră că acest show este o posibilitate excelentă pentru a testa propriile forţe.

„Viaţa mea s-a schimbat foarte mult după ce am învins la show. Am început să călătoresc mult, am fost în Tibet. În prezent nu primesc clienţi. Dimpotrivă, învăţ oamenii că au tot ce le trebuie pentru a face faţă problemelor, că nu trebuie să se adreseze ghicitoarelor şi clarvăzătorilor. Eu îi învăţ să modeleze viitorul, să renunţe la stereotipuri şi temeri. De curând a fost publicată cartea mea „Modelarea viitorului”. Eu cred că ea va putea schimba viaţa multor oameni în mai bine”.

Fiecare decide singur ceea ce sunt capabili să facă participanţii la emisiunea „Bătălia clarvăzătorilor”, însă există oameni cu calităţi paranormale şi lumea este mult mai interesantă şi complexă decât credem noi.

  •  
    şi distribuie pe