26 august 2013, 18:11

Vocea Rusiei la Sopot

фестиваль Сопот Top of the Top Польша

Festivalul muzical de la Sopot, cunoscut în toată Europa, care a reînceput în urmă cu doi ani sub denumirea actuală Sopot TOP Of The TOP Festival 2013, a cooperat anul acesta pentru prima oară cu un partener media străin, care a asigurat acoperirea media internaţională. Acest partener este compania de radiodifuziune multimedia digitală Vocea Rusiei.

Datorită Vocii Rusiei, melomanii din multe ţări au putut participa la festival prin intermediul transmisiunilor video pe site-urile Vocii Rusiei, accesibile în 35 de limbi. Partenerul media polonez a fost postul de radio RMF FM, care a înfiinţat premiul său.

Cu această ocazie, împreună cu un grup de jurnalişti de la Moscova, la Festivalul de la Sopot a sosit şi redactorul–şef adjunct al redacţiei de difuzare în Europa şi America Latină a Vocii Rusiei,Serghei Şciavelev.La concertul final al concursului de la Opera Lesnej, împreună cu premiul principal Privighetoarea de chihlimbar, el a înmânat primarului oraşului Sopot, Jasek Karnowski, o diplomă specială a Vocii Rusiei. Ca organizator, Marcin Perzyna, directorul festivalului a primit de la Serghei Şciavelev o diplomă similară. Spectatorii au salutat acest gest cu aplauze furtunoase.

Publicul i-a întâmpinat pe participanţii la concurs foarte emoţionant. Ei au ales-o pe artista de culoare din Franţa, care a evoluat sub pseudonimul Imany. Ea a câştigat Privighetoarea de chihlimbar.

Imany îmbină într-un mod neobişnuit muzica folk, soul şi blues. În Polonia, albumul cântăreţei „Sharp of a Broken Hart” a fost recunoscut de trei ori disc de platină şi a câştigat inimile a sute de mii de melomani. În timpul Festivalului, Imany a fascinat publicul cu cântecul „You will never know”. Imediat după evoluţia la Festivalul de la Sopot, Imany a plecat în Italia la Santo Stefano di Magra, unde va participa la Festival Bella Canzone, iar luna viitoare o aşteaptă un turneu în Japonia, unde va evolua la Osaka, Hiroshima, Tokyo şi Fukuoka. Premiul special al postului de radio RMF FM a fost înmânat lui Amy Macdonald, o tânără scoţiană, care a reprezentat Marea Britanie. Evident, aceasta a fost o alegere excelentă, deoarece ambele cântăreţe au meritat aceste premii. Ele au demonstrat un nivel ridicat şi reprezintă o cultură muzicală înaltă.

Înainte ca publicul să aleagă interpreţii demni de Privighetoarea de chihlimbar, a avut loc concertul „Live is Life” dedicat unor hit-uri din anii 80, care pot fi auzite şi în prezent la unele posturi de radio. La concert a participat Belinda Carlisle din SUA care a interpretat hit-ul „La Luna”, Rick Astley cu „Never Gonna Give You Up”, Helena Wondraczkowa cu compoziţia „Malowany dzbanku”, de asemenea cunoscuţi interpreţi polonezi - grupul Budka Suflera şi favoritul publicului Krzysztof Cugowski, Izabela Trojanowska şi grupurile Lombard şi Kobranocka.

Printre spectatori au fost şi mulţi ruşi, care au reacţionat la fel de emoţionant ca şi polonezii. O spectatoare care a sosit la festival de la Kaliningrad împreună cu fiica sa, la întrebarea dacă i-au plăcut concertele de la Sopot a răspuns: „A durat destul de mult, dar a fost uimitor. Prima parte a fost pentru mine, iar a doua pentru fiica mea. La fel ca şi tuturor adolescenţilor, ei îi plac ritmurile zgomotoase”.

Publicul de la Sopot este destul de specific, el reacţionează activ la muzică, sare, dansează, dă din mâini. Uneori toate acestea îi deranjează pe spectatorii mai reţinuţi. Dar în timpul concertelor nu au avut loc niciun fel de excese.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

Galeria foto

  •  
    şi distribuie pe