9 septembrie 2013, 20:21

Siria și-a pregătit toate adăposturile antiaeriene

2012 июль коллаж газ сирия газ сирия химическое оружие сирия

Va avea sau nu loc o intervenție militară în Siria? Aceasta este o întrebare care îi preocupă, în primul rând, pe sirieni. Sunt pregătiți oare locuitorii acestei țări pentru un asemenea scenariu? Ce măsuri au luat autoritățile?

Acestea sunt doar câteva întrebări pe care Vocea Rusiei le-a adresat generalului sirian Mohammed Isaia și analistului politic Mohammed al-Sheikh, care urmăresc evoluția evenimentelor în principalele orașe din Siria.

Mohammed Isaia: Actuala situație din Siria nu se deosebește cu nimic de cea care era înainte de amenințarea cu o intervenție militară. În toate școlile din țară se predau cursuri de protecție civilă și fiecare cetățean sirian știe cum să se comporte în caz de bombardamente, atacuri chimice sau atentate.

Nu am observat să se fi creat panică în rândul populației. Armata a fost plasată în stare de luptă. Au fost dislocate trupe în mai multe puncte strategice. Au fost pregătite toate adăposturile antiaeriene. Orașele și localitățile sunt aprovizionate cu alimente și medicamente. Oamenii duc același mod de viață, ca și acum trei ani când a început criza.

Mohammed al-Sheikh: Toți locuitorii din Damasc primesc broșuri de informare „Cum procedezi în caz de războiˮ. Semnalele de alarmă sunt pregătite să anunțe populația din oras și suburbuii. Centrele medicale au fost aprovizionate. În plus, populația țării este instruită să acorde primul ajutor.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  •  
    şi distribuie pe